Pasta med radicchio, bacon og spinat / Dampede artisjokker
en smakfull oppskrift på pasta med radicchio, bacon og spinat, kombinert med dampede artisjokker. enkel å lage og perfekt for en sunn og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hvitløksfedd
- 1 løk, hakket
- 225 gram bacon
- 113 gram tørket Sopresatta-pølse
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1/4 kopp olivenolje
- 450 gram pasta (valgfri type)
- 3 kopper babyspinat
- 1/2 kopp basilikum, skivet
- 1/2 hode radicchio
- 1/2 boks kikerter
- 1/2 kopp Parmesanost
- Salt og pepper, etter smak
- 4 dampede artisjokker
- 1 klype safran
- 1/4 teskje cayennepepper
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1/2 rød paprika, hakket
- 2 teskjeer vann
- 1 sitron, saftet
- 1 kopp majones
Fremgangsmåte
- 1Kutt av toppen på hvitløksfeddet, pakk det inn i folie og sett det i en forvarmet ovn på 190 grader (375°F) i 20 minutter. Surr løk, bacon, hvitløk og sopresatta. Tilsett kyllingkraft, olivenolje og den ovnsbakte hvitløken, som er presset ut av skallet. Kok pastaen al dente og bland den inn i sausen. Tilsett spinat, basilikum, radicchio, kikerter, Parmesan, salt og pepper etter smak.
- 2Artisjokkdip. Ha safran, cayennepepper, hvitløk, paprika, 2 teskjeer vann, salt og sitronsaft i en blender og kjør til en puré. Tilsett majones. Server som dip til dampede artisjokker.