Varm salat med frisée og babyspinat, sopp, bacon, søtlig sjalottløk og sprø krutonger; sherrydressing
oppskrift på en smakfull varm salat med frisee, babyspinat, sopp, bacon, sjalottløk og sprø croutoner, toppet med sherry-vinaigrette. enkel og deilig forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 hoder frisée
- 340 gram røkt bacon (hjemmelaget eller annet)
- 8 til 12 sjalottløk
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1/4 kopp grenadin
- 450 gram sopp som er plukket lokalt (for eksempel kantareller, bøfler, kylling av skogen og hummermushrooms)
- Olivenolje
- Kasjersalt
- Nykvernet pepper
- Fersk timian
- 1 ficelle (ca. 30 cm), eller fransk brød etter eget valg
- 450 gram babyspinat
- 120 ml sherryeddik
- 120 ml extra virgin olivenolje
- 120 ml soyabønne- eller rapsolje
- 1 til 2 hvitløksfedd, knust
- Salt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Vask friséeen godt, trim roten men la den være festet, og del hodene i to.
- 2Fjern skinnet fra baconet. Kutt baconet i tykke lardons, la fettet sakte smelte ut, sil av og tørk lardonsene på kjøkkenpapir.
- 3Skrell sjalottløkene, skjær dem i 1/4-tommers ringer, vend dem i en blanding av varm balsamicoeddik og grenadine, og sett til side.
- 4Rens og trim soppen. Vend dem i olivenolje, kosher-salt, knust pepper og fersk timian, og rist dem deretter i ovnen. Sett til side.
- 5Kutt ficellen i 16 tykke skiver.
- 6For å montere:
- 7Varm opp tallerkener i en lav ovn.
- 8Ha alle komponentene forberedt på forhånd.
- 9I en separat panne eller lett oljet ildfast form legger du det krydrede brødet i ett lag til croutoner. Strø lett med olje og rist raskt i en ovn på 220°C. Sett i den varme ovnen. I en stor panne bruner du de krydrede frisée-halvdelene i en liten mengde soyasaus eller rapsolje. Overfør dem til den varme ovnen. I samme panne tilsetter du bacon, sjalottløk, de ristede soppen og halvparten av vinaigretten. Varm godt opp.
- 10Ta tallerkener og frisée ut av den varme ovnen. Skje den varme soppsblandingen over friséeen.
- 11I den samme pannen, igjen lett wilt spinaten med en skvett mer vinaigrette, og legg den i en liten egen haug ved siden av soppretten.
- 12Fordel croutonene over salaten. Pynt med grovhakket urtekonfetti.