Hello Fresh Mobile Banner
Varm salat med frisée og babyspinat, sopp, bacon, søtlig sjalottløk og sprø krutonger; sherrydressing

Varm salat med frisée og babyspinat, sopp, bacon, søtlig sjalottløk og sprø krutonger; sherrydressing

oppskrift på en smakfull varm salat med frisee, babyspinat, sopp, bacon, sjalottløk og sprø croutoner, toppet med sherry-vinaigrette. enkel og deilig forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 hoder frisée
  • 340 gram røkt bacon (hjemmelaget eller annet)
  • 8 til 12 sjalottløk
  • 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 1/4 kopp grenadin
  • 450 gram sopp som er plukket lokalt (for eksempel kantareller, bøfler, kylling av skogen og hummermushrooms)
  • Olivenolje
  • Kasjersalt
  • Nykvernet pepper
  • Fersk timian
  • 1 ficelle (ca. 30 cm), eller fransk brød etter eget valg
  • 450 gram babyspinat
  • 120 ml sherryeddik
  • 120 ml extra virgin olivenolje
  • 120 ml soyabønne- eller rapsolje
  • 1 til 2 hvitløksfedd, knust
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Vask friséeen godt, trim roten men la den være festet, og del hodene i to.
  2. 2Fjern skinnet fra baconet. Kutt baconet i tykke lardons, la fettet sakte smelte ut, sil av og tørk lardonsene på kjøkkenpapir.
  3. 3Skrell sjalottløkene, skjær dem i 1/4-tommers ringer, vend dem i en blanding av varm balsamicoeddik og grenadine, og sett til side.
  4. 4Rens og trim soppen. Vend dem i olivenolje, kosher-salt, knust pepper og fersk timian, og rist dem deretter i ovnen. Sett til side.
  5. 5Kutt ficellen i 16 tykke skiver.
  6. 6For å montere:
  7. 7Varm opp tallerkener i en lav ovn.
  8. 8Ha alle komponentene forberedt på forhånd.
  9. 9I en separat panne eller lett oljet ildfast form legger du det krydrede brødet i ett lag til croutoner. Strø lett med olje og rist raskt i en ovn på 220°C. Sett i den varme ovnen. I en stor panne bruner du de krydrede frisée-halvdelene i en liten mengde soyasaus eller rapsolje. Overfør dem til den varme ovnen. I samme panne tilsetter du bacon, sjalottløk, de ristede soppen og halvparten av vinaigretten. Varm godt opp.
  10. 10Ta tallerkener og frisée ut av den varme ovnen. Skje den varme soppsblandingen over friséeen.
  11. 11I den samme pannen, igjen lett wilt spinaten med en skvett mer vinaigrette, og legg den i en liten egen haug ved siden av soppretten.
  12. 12Fordel croutonene over salaten. Pynt med grovhakket urtekonfetti.