Ristet rødfisk med thai-basilikum

Ristet rødfisk med thai-basilikum

Lær hvordan du lager en smaksrik rød snapper med thai basilikum. En enkel og smakfull oppskrift for en spennende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hel rød snapper, med skinn, skrellet og renset
  • 2. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 3. 4 keffir-limeblader
  • 4. 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 2 spiseskjeer finhakket ingefær
  • 7. 6 til 8 thai- eller andre friske basilikumblader, revet
  • 8. 2 søte røde paprikaer, frøet og juliennet
  • 9. 1 kopp revet hvitkål
  • 10. 113 gram fersk tofu, skåret i 2,5 cm biter
  • 11. 1/2 kopp skrellede usaltede peanøtter
  • 12. 1/2 kopp kokosmelk (usøtet)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 grader.
  2. 22. Krydre fisken innvendig og utvendig med salt og pepper. Legg limeblader inni kroppshulen. Bland peanøttolje, hvitløk, ingefær og basilikumblader i en skål, og mariner fisken i 1 til 2 timer i kjøleskapet, vend den av og til og pensle den med marinade.
  3. 33. Forvarm stekepannen i ovnen i 10 minutter før du legger i snapperen.
  4. 44. Tilsett rød paprika, kål og tofu i pannen og stek i 5 minutter.
  5. 55. Legg den marinerte fisken i den forvarmede stekepannen, på én side, på en seng av grønnsakene, og stek i 12 til 15 minutter før du snur fisken og lar den steke på den andre siden.
  6. 66. Stek i ytterligere 5 minutter, og hell deretter peanøtter og kokosmelk over fisken. Fortsett å steke i 10 minutter til før du tar den ut av ovnen.
  7. 77. La fisken hvile i 5 minutter.
  8. 88. Bruk to skjeer til å fjerne fisken fra bena.
  9. 99. Server på en seng av risnudler vendt i sesamolje. Skje over tofu, rød paprika, kål og stekepannejus over fisken og nudlene.