
Ristet rødfisk med thai-basilikum
Lær hvordan du lager en smaksrik rød snapper med thai basilikum. En enkel og smakfull oppskrift for en spennende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hel rød snapper, med skinn, skrellet og renset
- 2. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 3. 4 keffir-limeblader
- 4. 2 spiseskjeer peanøttolje
- 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 2 spiseskjeer finhakket ingefær
- 7. 6 til 8 thai- eller andre friske basilikumblader, revet
- 8. 2 søte røde paprikaer, frøet og juliennet
- 9. 1 kopp revet hvitkål
- 10. 113 gram fersk tofu, skåret i 2,5 cm biter
- 11. 1/2 kopp skrellede usaltede peanøtter
- 12. 1/2 kopp kokosmelk (usøtet)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader.
- 22. Krydre fisken innvendig og utvendig med salt og pepper. Legg limeblader inni kroppshulen. Bland peanøttolje, hvitløk, ingefær og basilikumblader i en skål, og mariner fisken i 1 til 2 timer i kjøleskapet, vend den av og til og pensle den med marinade.
- 33. Forvarm stekepannen i ovnen i 10 minutter før du legger i snapperen.
- 44. Tilsett rød paprika, kål og tofu i pannen og stek i 5 minutter.
- 55. Legg den marinerte fisken i den forvarmede stekepannen, på én side, på en seng av grønnsakene, og stek i 12 til 15 minutter før du snur fisken og lar den steke på den andre siden.
- 66. Stek i ytterligere 5 minutter, og hell deretter peanøtter og kokosmelk over fisken. Fortsett å steke i 10 minutter til før du tar den ut av ovnen.
- 77. La fisken hvile i 5 minutter.
- 88. Bruk to skjeer til å fjerne fisken fra bena.
- 99. Server på en seng av risnudler vendt i sesamolje. Skje over tofu, rød paprika, kål og stekepannejus over fisken og nudlene.


