Kyllinggyro med yoghurt-dillsaus

Kyllinggyro med yoghurt-dillsaus

Lær hvordan du lager smakfull kylling gyros med frisk yoghurt-dill saus. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp naturell, fettfri yoghurt
  • 2. 2 spiseskjeer pluss 1 teskje hakket frisk dill
  • 3. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1 teskje pluss 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 5. 1 pund skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i 1/2-tommers biter
  • 6. 1 teskje tørket oregano
  • 7. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 8. 2 mellomstore løk, tynne skiver
  • 9. 4 pitabrød, varmet

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør sammen yoghurt, 2 spiseskjeer dill, hvitløk og 1 teskje sitronsaft i en liten bolle for å blande. Krydre med salt og pepper. Legg kylling i en middels stor bolle. Strø over oregano, 1 teskje dill, salt og pepper. Vend godt slik at det dekker. Varm opp 1 spiseskje olje i en tung, stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kylling; stek til den er brun og gjennomstekt, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken. Tilsett 1 spiseskje olje i pannen. Ha i løk; stek til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Returner kylling og eventuelle safter til pannen. Tilsett 1 spiseskje sitronsaft. Rør om til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter. Anrett pitabrød på tallerkener. Topp pitabrødene med kyllingblandingen. Skje over litt yoghurtsaus. Server, og pass på å servere ekstra saus separat.
  2. 22. Rør sammen yoghurt, 2 spiseskjeer dill, hvitløk og 1 teskje sitronsaft i en liten bolle for å blande. Krydre med salt og pepper.
  3. 33. Legg kylling i en middels stor bolle. Strø over oregano, 1 teskje dill, salt og pepper. Vend godt slik at det dekker.
  4. 44. Varm opp 1 spiseskje olje i en tung, stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kylling; stek til den er brun og gjennomstekt, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken. Tilsett 1 spiseskje olje i pannen. Ha i løk; stek til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Returner kylling og eventuelle safter til pannen. Tilsett 1 spiseskje sitronsaft. Rør om til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
  5. 55. Anrett pitabrød på tallerkener. Topp pitabrødene med kyllingblandingen. Skje over litt yoghurtsaus. Server, og pass på å servere ekstra saus separat.