Darin's grønnsaksspagettisaus

Darin's grønnsaksspagettisaus

Lær hvordan du lager en smakfull og sunn grønnsaksspaghetti saus med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og næringsrik middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 2 1/2 kopper hakkede gulrøtter
  • 2 1/2 kopper hakket selleri
  • 2 1/2 kopper hakket løk
  • 2 (28 unse) bokser knuste tomater
  • 1 1/2 spiseskje tørket persille, eller etter smak
  • 1 spiseskje hvitt sukker, eller etter smak
  • 6 spiseskjeer Parmesanost
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 spiseskje varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor gryte over middels lav varme; tilsett hvitløk og pepper. Kok og rør i blandingen til hvitløk er duftende, ca. 3 minutter. Rør inn gulrøtter, selleri og løk i smøret, øk varmen til middels, og fortsett å koke og røre til grønnsakene er møre, 5 til 7 minutter.
  2. 2Rør inn knuste tomater, persille og sukker i grønnsaksblandingen. Senk varmen til lav og la det småkoke under omrøring i 20 minutter. Tilsett Parmesanost og la det småkoke til osten smelter, ca. 5 minutter til.
  3. 3Visp maisstivelse inn i varmt vann i en liten bolle; tilsett i sausen. Rør inn maisstivelsessuppen i sausen og kok til den tykner, 1 til 2 minutter til.