Darin's grønnsaksspagettisaus
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn grønnsaksspaghetti saus med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og næringsrik middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp smør
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje malt svart pepper
- 2 1/2 kopper hakkede gulrøtter
- 2 1/2 kopper hakket selleri
- 2 1/2 kopper hakket løk
- 2 (28 unse) bokser knuste tomater
- 1 1/2 spiseskje tørket persille, eller etter smak
- 1 spiseskje hvitt sukker, eller etter smak
- 6 spiseskjeer Parmesanost
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 spiseskje varmt vann
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor gryte over middels lav varme; tilsett hvitløk og pepper. Kok og rør i blandingen til hvitløk er duftende, ca. 3 minutter. Rør inn gulrøtter, selleri og løk i smøret, øk varmen til middels, og fortsett å koke og røre til grønnsakene er møre, 5 til 7 minutter.
- 2Rør inn knuste tomater, persille og sukker i grønnsaksblandingen. Senk varmen til lav og la det småkoke under omrøring i 20 minutter. Tilsett Parmesanost og la det småkoke til osten smelter, ca. 5 minutter til.
- 3Visp maisstivelse inn i varmt vann i en liten bolle; tilsett i sausen. Rør inn maisstivelsessuppen i sausen og kok til den tykner, 1 til 2 minutter til.





