Gammeldags Charleston-stil reker med gryn
oppskrift på den klassiske amerikanske retten shrimp and grits med en sørstatsvri. perfekt for en smakfull hovedrett eller spesialitet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp grovkornet gryn
- 2. 3 kopper vann
- 3. 2 teskjeer salt
- 4. 2 kopper fløte og melk (halv-og-halv)
- 5. 2 pund ukokt reker, skrelte og renset for tarm
- 6. salt etter smak
- 7. 1 klype cayennepepper, eller etter smak
- 8. 1 sitron, presset saft
- 9. 1 pund andouille-pølse, skåret i 1/4-tommers skiver
- 10. 5 skiver bacon
- 11. 1 grønn paprika, hakket
- 12. 1 rød paprika, hakket
- 13. 1 gul paprika, hakket
- 14. 1 kopp hakket løk
- 15. 1 teskje finhakket hvitløk
- 16. 1/4 kopp smør
- 17. 1/4 kopp hvetemel
- 18. 1 kopp kyllingkraft
- 19. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 20. 1 kopp revet skarp Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 11. Kok vann, gryn og salt opp i en tykk kjele med lokk. Rør inn fløte og la det småkoke til grynene er tykke og møre, ca. 15 til 20 minutter. Sett til side og hold varm.
- 22. Strø reker med salt og cayennepepper; drypp over sitronsaft. Sett til side i en bolle.
- 33. Legg andouille-pølseskiver i en stor stekepanne over middels varme; stek pølsa til den er brunet, 5 til 8 minutter. Ta pannen av varmen.
- 44. Kok bacon i en stor stekepanne over middels høy varme, snu av og til, til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. Behold baconfettet i pannen. Overfør baconbitene til kjøkkenpapir, la det avkjøle, og smuldre dem.
- 55. Kok og rør grønne, røde og gule paprika, løk og hvitløk i baconfettet til løken er gjennomsiktig, ca. 8 minutter.
- 66. Rør inn reker og de kokte grønnsakene i andouille-pølsa og bland godt.
- 77. Smelt smør i en kjele over middels varme; rør inn mel for å lage en jevn pasta. Skru ned varmen og kok, under konstant omrøring, til blandingen er medium brun, ca. 8 til 10 minutter. Pass på, blandingen brenner lett.
- 88. Hell smør- og melblandingen i stekepannen med andouille-pølsa, rekene og grønnsakene. Sett pannen over middels varme og hell i kyllingkraft, bacon og Worcestershire-saus, og kok under omrøring til sausen tykner og rekene blir ugjennomsiktige og lyse rosa, ca. 8 minutter.
- 99. Rett før servering, bland inn skarp Cheddar-ost i grynene til osten er smeltet og grynene er kremete og lyse gule. Server rekeblandingen over ostegrynen.