Gammeldags Charleston-stil reker med gryn

Gammeldags Charleston-stil reker med gryn

oppskrift på den klassiske amerikanske retten shrimp and grits med en sørstatsvri. perfekt for en smakfull hovedrett eller spesialitet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp grovkornet gryn
  • 2. 3 kopper vann
  • 3. 2 teskjeer salt
  • 4. 2 kopper fløte og melk (halv-og-halv)
  • 5. 2 pund ukokt reker, skrelte og renset for tarm
  • 6. salt etter smak
  • 7. 1 klype cayennepepper, eller etter smak
  • 8. 1 sitron, presset saft
  • 9. 1 pund andouille-pølse, skåret i 1/4-tommers skiver
  • 10. 5 skiver bacon
  • 11. 1 grønn paprika, hakket
  • 12. 1 rød paprika, hakket
  • 13. 1 gul paprika, hakket
  • 14. 1 kopp hakket løk
  • 15. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 16. 1/4 kopp smør
  • 17. 1/4 kopp hvetemel
  • 18. 1 kopp kyllingkraft
  • 19. 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 20. 1 kopp revet skarp Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok vann, gryn og salt opp i en tykk kjele med lokk. Rør inn fløte og la det småkoke til grynene er tykke og møre, ca. 15 til 20 minutter. Sett til side og hold varm.
  2. 22. Strø reker med salt og cayennepepper; drypp over sitronsaft. Sett til side i en bolle.
  3. 33. Legg andouille-pølseskiver i en stor stekepanne over middels varme; stek pølsa til den er brunet, 5 til 8 minutter. Ta pannen av varmen.
  4. 44. Kok bacon i en stor stekepanne over middels høy varme, snu av og til, til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. Behold baconfettet i pannen. Overfør baconbitene til kjøkkenpapir, la det avkjøle, og smuldre dem.
  5. 55. Kok og rør grønne, røde og gule paprika, løk og hvitløk i baconfettet til løken er gjennomsiktig, ca. 8 minutter.
  6. 66. Rør inn reker og de kokte grønnsakene i andouille-pølsa og bland godt.
  7. 77. Smelt smør i en kjele over middels varme; rør inn mel for å lage en jevn pasta. Skru ned varmen og kok, under konstant omrøring, til blandingen er medium brun, ca. 8 til 10 minutter. Pass på, blandingen brenner lett.
  8. 88. Hell smør- og melblandingen i stekepannen med andouille-pølsa, rekene og grønnsakene. Sett pannen over middels varme og hell i kyllingkraft, bacon og Worcestershire-saus, og kok under omrøring til sausen tykner og rekene blir ugjennomsiktige og lyse rosa, ca. 8 minutter.
  9. 99. Rett før servering, bland inn skarp Cheddar-ost i grynene til osten er smeltet og grynene er kremete og lyse gule. Server rekeblandingen over ostegrynen.