Nord-italiensk oksegryte
oppskrift på norditaliensks beef stew med smakfulle ingredienser og enkel tilberedning. perfekt for kalde dager og helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 900 gram magert ytrefilet, trimmet og skåret i 2,5 cm terninger
- 2 store søt løk, hakket
- 2 kopper store selleristykker
- 4 store gulrøtter, skrelt og skåret i store skiver
- 450 gram crimini-sopp, skivet
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 kopper tørr rødvin
- 4 store tomater, hakket
- 700 gram røde poteter (som Red Bliss), skåret i 2,5 cm biter
- 1 spiseskje tørket basilikum
- 1 teskje tørket timian
- 1 teskje tørket marjoram
- 1/2 teskje tørket salvie
- 1 liter storfekraft
- 2 kopper tomatsaus
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Brun storfe i porsjoner i det varme oljet til det er helt brunet, ca. 5 minutter per porsjon. Ta de brunede storfebitene opp på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la stekepannen stå på varmen med storfe-fettet igjen.
- 2Kok opp og rør inn løk, selleri og gulrøtter i det gjenværende storfe-fettet til de akkurat har blitt myke, 2 til 3 minutter. Rør inn sopp og hvitløk i løkblandingen.
- 3Hell rødvin i pannen; kok opp mens du skraper opp de brune bitene av mat fra bunnen av pannen med en tresleiv. Fortsett å koke blandingen til vinen har fordampet, 7 til 10 minutter. Rør inn tomater i blandingen.
- 4Legg storfe tilbake i pannen sammen med poteter, basilikum, timian, marjoram og salvie. Hell over storfebuljong og tomatsaus. La det småkoke.
- 5Skru ned varmen til lav og la det småkoke til storfe er veldig mørt og sausen er blitt tykk, 4 til 6 timer.