Nord-italiensk oksegryte

Nord-italiensk oksegryte

oppskrift på norditaliensks beef stew med smakfulle ingredienser og enkel tilberedning. perfekt for kalde dager og helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 900 gram magert ytrefilet, trimmet og skåret i 2,5 cm terninger
  • 2 store søt løk, hakket
  • 2 kopper store selleristykker
  • 4 store gulrøtter, skrelt og skåret i store skiver
  • 450 gram crimini-sopp, skivet
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 2 kopper tørr rødvin
  • 4 store tomater, hakket
  • 700 gram røde poteter (som Red Bliss), skåret i 2,5 cm biter
  • 1 spiseskje tørket basilikum
  • 1 teskje tørket timian
  • 1 teskje tørket marjoram
  • 1/2 teskje tørket salvie
  • 1 liter storfekraft
  • 2 kopper tomatsaus

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Brun storfe i porsjoner i det varme oljet til det er helt brunet, ca. 5 minutter per porsjon. Ta de brunede storfebitene opp på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la stekepannen stå på varmen med storfe-fettet igjen.
  2. 2Kok opp og rør inn løk, selleri og gulrøtter i det gjenværende storfe-fettet til de akkurat har blitt myke, 2 til 3 minutter. Rør inn sopp og hvitløk i løkblandingen.
  3. 3Hell rødvin i pannen; kok opp mens du skraper opp de brune bitene av mat fra bunnen av pannen med en tresleiv. Fortsett å koke blandingen til vinen har fordampet, 7 til 10 minutter. Rør inn tomater i blandingen.
  4. 4Legg storfe tilbake i pannen sammen med poteter, basilikum, timian, marjoram og salvie. Hell over storfebuljong og tomatsaus. La det småkoke.
  5. 5Skru ned varmen til lav og la det småkoke til storfe er veldig mørt og sausen er blitt tykk, 4 til 6 timer.