Ris- og grønn chilipilaf
oppskrift på ris- og grønn chiligryte, en smakfull og enkel pilaf med grønne chili. perfekt som hovedrett for en varm sommerdag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 liten løk, finhakket
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 1 liten boks (113 g) mild grønne chili, drenert og hakket
- 1/2 kopp langkornet hvit ris
- 3/4 kopp lavsalt kyllingbuljong
- 1 vårløk, skivet tynt, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 1I en liten, tung kjele kok løk i olje over moderat lav varme, under omrøring, til den er myk. Rør inn hvitløk, chiles og ris, og kok, under omrøring av og til, til risen er gjennomsiktig, omtrent 1 minutt. Tilsett buljong og salt og pepper etter smak, og kok opp. Skru ned varmen til lav, og kok pilaf under lokk til væsken er fordampet og risen er mør, omtrent 20 minutter. Fluff pilafen og rør inn vårløk.
- 2I en liten, tung kjele kok løk i olje over moderat lav varme, under omrøring, til den er myk. Rør inn hvitløk, chiles og ris, og kok, under omrøring av og til, til risen er gjennomsiktig, omtrent 1 minutt. Tilsett buljong og salt og pepper etter smak, og kok opp. Skru ned varmen til lav, og kok pilaf under lokk til væsken er fordampet og risen er mør, omtrent 20 minutter. Fluff pilafen og rør inn vårløk.



