
Marinerte kalkunbryst
oppskrift på marinert kalkunbryst som er saftig og smakfull. perfekt til hverdagsmiddag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- 2. 1 spiseskje finhakket fersk basilikum
- 3. 1/2 teskje malt svart pepper
- 4. 2 (1,4 kg) benfrie kalkunbrysthalvdeler
- 5. 6 hele nellikspiker
- 6. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 7. 1/4 kopp soyasaus
- 8. 2 spiseskjeer sitronsaft
- 9. 1 spiseskje brunt sukker
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, bland sammen hvitløk, basilikum og pepper. Gni det inn i kalkunbrystene. Sett inn ett hvitløksfedd i hver ende av kalkunbrystene, og ett i midten.
- 22. I en stor, lav skål, bland sammen vegetabilsk olje, soyasaus, sitronsaft og brunt sukker. Legg kalkunbrystene i skålen, og vend dem slik at de blir dekket av marinaden. Dekk til, og la dem marinere i kjøleskapet i minst 4 timer.
- 33. Forvarm grillen til høy varme.
- 44. Smør grillristen lett med olje. Kast marinaden, og legg kalkunbrystene på grillen. Lukk lokket, og grill kalkunbrystene i omtrent 15 minutter på hver side, eller til den indre temperaturen er 68 grader Celsius (170 grader Fahrenheit).



