Marinerte kalkunbryst

Marinerte kalkunbryst

oppskrift på marinert kalkunbryst som er saftig og smakfull. perfekt til hverdagsmiddag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 2. 1 spiseskje finhakket fersk basilikum
  • 3. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 4. 2 (1,4 kg) benfrie kalkunbrysthalvdeler
  • 5. 6 hele nellikspiker
  • 6. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 7. 1/4 kopp soyasaus
  • 8. 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 9. 1 spiseskje brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, bland sammen hvitløk, basilikum og pepper. Gni det inn i kalkunbrystene. Sett inn ett hvitløksfedd i hver ende av kalkunbrystene, og ett i midten.
  2. 22. I en stor, lav skål, bland sammen vegetabilsk olje, soyasaus, sitronsaft og brunt sukker. Legg kalkunbrystene i skålen, og vend dem slik at de blir dekket av marinaden. Dekk til, og la dem marinere i kjøleskapet i minst 4 timer.
  3. 33. Forvarm grillen til høy varme.
  4. 44. Smør grillristen lett med olje. Kast marinaden, og legg kalkunbrystene på grillen. Lukk lokket, og grill kalkunbrystene i omtrent 15 minutter på hver side, eller til den indre temperaturen er 68 grader Celsius (170 grader Fahrenheit).