Burgere med artisjokker, gorgonzola og tomater
prøv denne deilige oppskriften på burgere med artichokes, gorgonzola og tomater. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 glass (6 unser) marinerte artisjokkhjerter, drenert og hakket
- 1/2 kopp kjøpt soltørket tomatpesto eller 1/2 kopp hakkede, drenert oljeinnpakkede soltørkede tomater
- 6 unser Gorgonzolost, smuldret (ca. 1 1/2 kopper)
- 900 gram kjøttdeig av svin eller lam
- 1 kopp finhakket løk
- 2 ss tørket italiensk krydderblanding
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt svart pepper
- 6 franske baguetter (hver ca. 7,5 x 15 cm), delt horisontalt
- Tomatskiver
- 6 ss hakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Bland artisjokker og pesto i en liten bolle; rør inn Gorgonzolakrem. Dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer. Forvarm grillen. Bland kjøtt, løk, krydderblanding, salt og pepper i en stor bolle. Fordel blandingen i 6 porsjoner; form hver til en 7,5 x 12 cm rektangulær burger (omtrent samme størrelse som brødet). Grill snittflatene på brødene til de begynner å bli gyldne, ca. 1 minutt; overfør brødbunnene til tallerkener. Grill svineburgerne til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side (eller grill lammepattyer til medium, ca. 4 minutter på hver side). Topp hver burger med artisjokkblanding. Grill til osten begynner å smelte, ca. 1 minutt. Legg én burger med topping på hver brødbunn. Legg tomatskiver, deretter frisk basilikum og brødtoppene på burgerne.
- 4Bland artisjokker og pesto i en liten bolle; rør inn Gorgonzolakrem. Dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer.
- 5Forvarm grillen. Bland kjøtt, løk, krydderblanding, salt og pepper i en stor bolle. Fordel blandingen i 6 porsjoner; form hver til en 7,5 x 12 cm rektangulær burger (omtrent samme størrelse som brødet).
- 6Grill snittflatene på brødene til de begynner å bli gyldne, ca. 1 minutt; overfør brødbunnene til tallerkener. Grill svineburgerne til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side (eller grill lammepattyer til medium, ca. 4 minutter på hver side). Topp hver burger med artisjokkblanding. Grill til osten begynner å smelte, ca. 1 minutt. Legg én burger med topping på hver brødbunn. Legg tomatskiver, deretter frisk basilikum og brødtoppene på burgerne.



