Burgere med artisjokker, gorgonzola og tomater

Burgere med artisjokker, gorgonzola og tomater

prøv denne deilige oppskriften på burgere med artichokes, gorgonzola og tomater. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 glass (6 unser) marinerte artisjokkhjerter, drenert og hakket
  • 1/2 kopp kjøpt soltørket tomatpesto eller 1/2 kopp hakkede, drenert oljeinnpakkede soltørkede tomater
  • 6 unser Gorgonzolost, smuldret (ca. 1 1/2 kopper)
  • 900 gram kjøttdeig av svin eller lam
  • 1 kopp finhakket løk
  • 2 ss tørket italiensk krydderblanding
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts malt svart pepper
  • 6 franske baguetter (hver ca. 7,5 x 15 cm), delt horisontalt
  • Tomatskiver
  • 6 ss hakket fersk basilikum

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Bland artisjokker og pesto i en liten bolle; rør inn Gorgonzolakrem. Dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer. Forvarm grillen. Bland kjøtt, løk, krydderblanding, salt og pepper i en stor bolle. Fordel blandingen i 6 porsjoner; form hver til en 7,5 x 12 cm rektangulær burger (omtrent samme størrelse som brødet). Grill snittflatene på brødene til de begynner å bli gyldne, ca. 1 minutt; overfør brødbunnene til tallerkener. Grill svineburgerne til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side (eller grill lammepattyer til medium, ca. 4 minutter på hver side). Topp hver burger med artisjokkblanding. Grill til osten begynner å smelte, ca. 1 minutt. Legg én burger med topping på hver brødbunn. Legg tomatskiver, deretter frisk basilikum og brødtoppene på burgerne.
  4. 4Bland artisjokker og pesto i en liten bolle; rør inn Gorgonzolakrem. Dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer.
  5. 5Forvarm grillen. Bland kjøtt, løk, krydderblanding, salt og pepper i en stor bolle. Fordel blandingen i 6 porsjoner; form hver til en 7,5 x 12 cm rektangulær burger (omtrent samme størrelse som brødet).
  6. 6Grill snittflatene på brødene til de begynner å bli gyldne, ca. 1 minutt; overfør brødbunnene til tallerkener. Grill svineburgerne til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side (eller grill lammepattyer til medium, ca. 4 minutter på hver side). Topp hver burger med artisjokkblanding. Grill til osten begynner å smelte, ca. 1 minutt. Legg én burger med topping på hver brødbunn. Legg tomatskiver, deretter frisk basilikum og brødtoppene på burgerne.