Grønne bønner og bacon

Grønne bønner og bacon

oppskrift på grønne bønner og bacon, en enkel og velsmakende rett perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager denne deilige retten hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund grønne bønner, trimmed
  • Koshersalt
  • ½ pund bacon, grovhakket
  • 1 liten gul løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje rød pepperflak
  • ½ kopp hakkede, ristet pecannøtter
  • Saften av ½ sitron
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kast de grønne bønnene i en stor kjele med kokende, saltet vann og kok til de er lysegrønne og sprø-tender, ca. 5 minutter. Sil bønnene og legg dem i en stor bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet igjen og tørk bønnene forsiktig med et kjøkkenpapir.
  2. 2Stek baconet i en stor, tykk stekepanne til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Legg baconet på en tallerken med kjøkkenpapir for å renne av. Skjær av overflødig baconfett, men la 2 spiseskjeer bli igjen i pannen. Tilsett løk i pannen og sautér til den er myk og veldig mør, 4–5 minutter. Strø over hvitløk og rød pepperflak, og sautér til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Ha de reserverte grønne bønnene og pecanene i pannen og varm opp i 5–6 minutter. Legg baconet tilbake i pannen, hell over sitronsaften og vend forsiktig. Smak til med salt og pepper.
  3. 3Fotograf: David Malosh