Det beste av alt: Langtidskokt oksegryte

Det beste av alt: Langtidskokt oksegryte

Oppdag den perfekte oppskriften på langsomkokt oksegryte. En smakfull og enkel rett som passer for hele familien, laget i slow cooker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 500 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp hvetemel til allsidig bruk
  • 1/2 teskje hvitløkssalt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 900 gram storfekjøtt til gryte, skåret i 2,5 cm terninger
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 1 1/2 kopper storfebuljong
  • 1/2 kopp rødvin
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 3 poteter, i terninger
  • 4 gulrøtter, skivet
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 laurbærblad
  • 1 (43 gram) pakke med storfekjøttgrytekrydder (for eksempel McCormick®)
  • 1 teskje paprika

Fremgangsmåte

  1. 1Bland mel, hvitløk, salt og svart pepper i en liten bolle; hell det over i en stor ziplock-pose. Legg storfekjøtt i posen, lukk den, og rist for å dekke kjøttet godt med krydderet.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme; stek det krydrede storfekjøttet i den varme oljen til det er brunt på alle sider, ca. 10 minutter. Rør inn løk i storfekjøttet; stek til løken er myk, 5 til 7 minutter. Hell storfekjøtt og løk over i en slow cooker.
  3. 3Bland storfebuljong, rødvin og Worcestershire-saus i en bolle. Hell buljongen i den samme stekepannen og kok opp mens du skraper opp de brune bitene fra bunnen med en tresleiv. Overfør buljongen til slow cookeren.
  4. 4Bland poteter, gulrøtter, selleri, hvitløk, laurbærblader, storfekjøttkrydder og paprika i buljongen.
  5. 5Kok på høy varme i 1 time. Skru ned varmen til lav og la det småkoke til kjøttet er mørt, ca. 6 til 7 timer.