Det beste av alt: Langtidskokt oksegryte
Oppdag den perfekte oppskriften på langsomkokt oksegryte. En smakfull og enkel rett som passer for hele familien, laget i slow cooker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 500 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 1/2 teskje hvitløkssalt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 900 gram storfekjøtt til gryte, skåret i 2,5 cm terninger
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, hakket
- 1 1/2 kopper storfebuljong
- 1/2 kopp rødvin
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 3 poteter, i terninger
- 4 gulrøtter, skivet
- 1 stilk selleri, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 laurbærblad
- 1 (43 gram) pakke med storfekjøttgrytekrydder (for eksempel McCormick®)
- 1 teskje paprika
Fremgangsmåte
- 1Bland mel, hvitløk, salt og svart pepper i en liten bolle; hell det over i en stor ziplock-pose. Legg storfekjøtt i posen, lukk den, og rist for å dekke kjøttet godt med krydderet.
- 2Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme; stek det krydrede storfekjøttet i den varme oljen til det er brunt på alle sider, ca. 10 minutter. Rør inn løk i storfekjøttet; stek til løken er myk, 5 til 7 minutter. Hell storfekjøtt og løk over i en slow cooker.
- 3Bland storfebuljong, rødvin og Worcestershire-saus i en bolle. Hell buljongen i den samme stekepannen og kok opp mens du skraper opp de brune bitene fra bunnen med en tresleiv. Overfør buljongen til slow cookeren.
- 4Bland poteter, gulrøtter, selleri, hvitløk, laurbærblader, storfekjøttkrydder og paprika i buljongen.
- 5Kok på høy varme i 1 time. Skru ned varmen til lav og la det småkoke til kjøttet er mørt, ca. 6 til 7 timer.
