Braciole med orecchiette

Braciole med orecchiette

oppskrift på smakfull braciole med orecchiette, perfekt for en italiensk middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper gammelt italiensk brød i 1/2-tommers terninger
  • 1/2 kopp melk
  • 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
  • 4 fedd hvitløk (2 knust; 2 finhakket)
  • 1/4 til 1/2 teskje rød pepperflak
  • 3 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 28-unse beholder med silte tomater eller tomatpuré
  • 2 laurbærblad
  • 1 1/4 til 1 1/2 pund storfekjøtt av typen bottom round, skåret i 12 tynne skiver
  • 12 tynne skiver prosciutto
  • 3/4 kopp hakket fersk persille
  • 1/2 kopp revet pecorino romano-ost, pluss mer til topping
  • 6 unser modnet provolone-ost
  • Kasjersalt
  • 1 pund orecchiette

Fremgangsmåte

  1. 1Bland brødet og melken i en stor bolle og la det trekke i 15 minutter.
  2. 2I mellomtiden lager du sausen: Kok opp olivenoljen, knust hvitløk og rød pepperflak i en stor gryte over middels høy varme, mens du rører, til hvitløken blir myk, ca. 2 minutter. Rør inn tomatpuréen og kok til det begynner å syde, ca. 2 minutter. Tilsett de silte tomatene, laurbærbladene og 5 kopper vann; kok opp og la det småkoke i 20 minutter.
  3. 3Legg storfebitene mellom to stykker plastfolie og bank dem med en tung stekepanne til de er ca. 1/16 tomme tykke. Plasser skivene med de korte sidene mot deg, og legg en skive prosciutto på hver.
  4. 4Tilsett 1/2 kopp persille, pecorino og finhakket hvitløk i det oppbløtte brødet og bland med hendene, slik at brødet smuldrer opp; fordel blandingen på prosciutton.
  5. 5Skjær provolonosten i tolv staver på 2 til 3 tommer i lengde, ca. 1/2 tomme tykke.
  6. 6Legg en skive ost horisontalt over midten av hver storfebit og trim eventuelt overhengende ost.
  7. 7Begynn med en kort ende og rull stramt opp storfebiten, og fest med en tannpirker.
  8. 8Overfør braciole til sausen.
  9. 9Skru ned varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke i 1 time.
  10. 10Fjern lokket, rør om og skru ned varmen til lav; la det småkoke uten lokk i ytterligere en time, til storfebiten er mør og sausen har tyknet. (Tilsett opptil 1 kopp vann hvis sausen blir for tykk.)
  11. 11Fjern laurbærbladene.
  12. 12Rør inn den resterende 1/4 koppen persille og smak til med salt.
  13. 13Omtrent 20 minutter før servering, kok opp en stor gryte med saltet vann.
  14. 14Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken.
  15. 15Ta braciole ut av sausen og legg dem på et fat; fjern tannpirkerne.
  16. 16Hell halvparten av sausen over.
  17. 17Sil av pastaen og vend den inn i den resterende sausen.
  18. 18Server braciole sammen med pastaen, og topp med pecorino.