Braciole med orecchiette
oppskrift på smakfull braciole med orecchiette, perfekt for en italiensk middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper gammelt italiensk brød i 1/2-tommers terninger
- 1/2 kopp melk
- 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
- 4 fedd hvitløk (2 knust; 2 finhakket)
- 1/4 til 1/2 teskje rød pepperflak
- 3 spiseskjeer tomatpuré
- 1 28-unse beholder med silte tomater eller tomatpuré
- 2 laurbærblad
- 1 1/4 til 1 1/2 pund storfekjøtt av typen bottom round, skåret i 12 tynne skiver
- 12 tynne skiver prosciutto
- 3/4 kopp hakket fersk persille
- 1/2 kopp revet pecorino romano-ost, pluss mer til topping
- 6 unser modnet provolone-ost
- Kasjersalt
- 1 pund orecchiette
Fremgangsmåte
- 1Bland brødet og melken i en stor bolle og la det trekke i 15 minutter.
- 2I mellomtiden lager du sausen: Kok opp olivenoljen, knust hvitløk og rød pepperflak i en stor gryte over middels høy varme, mens du rører, til hvitløken blir myk, ca. 2 minutter. Rør inn tomatpuréen og kok til det begynner å syde, ca. 2 minutter. Tilsett de silte tomatene, laurbærbladene og 5 kopper vann; kok opp og la det småkoke i 20 minutter.
- 3Legg storfebitene mellom to stykker plastfolie og bank dem med en tung stekepanne til de er ca. 1/16 tomme tykke. Plasser skivene med de korte sidene mot deg, og legg en skive prosciutto på hver.
- 4Tilsett 1/2 kopp persille, pecorino og finhakket hvitløk i det oppbløtte brødet og bland med hendene, slik at brødet smuldrer opp; fordel blandingen på prosciutton.
- 5Skjær provolonosten i tolv staver på 2 til 3 tommer i lengde, ca. 1/2 tomme tykke.
- 6Legg en skive ost horisontalt over midten av hver storfebit og trim eventuelt overhengende ost.
- 7Begynn med en kort ende og rull stramt opp storfebiten, og fest med en tannpirker.
- 8Overfør braciole til sausen.
- 9Skru ned varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke i 1 time.
- 10Fjern lokket, rør om og skru ned varmen til lav; la det småkoke uten lokk i ytterligere en time, til storfebiten er mør og sausen har tyknet. (Tilsett opptil 1 kopp vann hvis sausen blir for tykk.)
- 11Fjern laurbærbladene.
- 12Rør inn den resterende 1/4 koppen persille og smak til med salt.
- 13Omtrent 20 minutter før servering, kok opp en stor gryte med saltet vann.
- 14Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken.
- 15Ta braciole ut av sausen og legg dem på et fat; fjern tannpirkerne.
- 16Hell halvparten av sausen over.
- 17Sil av pastaen og vend den inn i den resterende sausen.
- 18Server braciole sammen med pastaen, og topp med pecorino.




