Boricua plantainsandwich

Boricua plantainsandwich

oppskrift på boricua plantain sandwich med deilige krydder og fristende smaker. perfekt for en mettende lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 store grønne plantains (ca. 25 cm lange og 5–8 cm brede)
  • Vegetabilsk olje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp brødsmuler
  • 1/2 teskje cayennepepper
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 1 spiseskje salt
  • 1/4 kopp paprika
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje tørket timian
  • 1 spiseskje hvitløkspulver
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 4 (170 grams) skåret biffer av skinnbukser
  • 170 gram saltet smør, smeltet
  • 1 kopp Cajun-krydder
  • 1 kopp majones
  • 1 teskje chipotle-saus
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1 1/4 teskjeer salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1/4 teskje hvitløkspulver
  • 1/4 teskje løkpulver
  • En klype cayennepepper
  • 1 stor spansk løk
  • 2 kopper revet ost (Monterey Jack og Cheddar)

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell plantains, del dem i to på tvers, og del deretter hver halvdel i to på langs.
  2. 2I en stor kjele eller dypfryer forvarm vegetabilsk olje til 160°C (325°F). Legg plantainsene i oljen og stek i 5 minutter. Ta dem opp og legg dem på en flat overflate. Øk varmen til 190°C (375°F). Med en metallflat spatel trykker du ned på plantainsene til de er flate, mindre enn 0,6 cm (1/4 tomme). Bruk en kniv for å hjelpe til med å skrape plantainen av spatelen, og dypsteke plantainsene igjen i 3 minutter. Ta dem opp og krydre begge sider med salt og pepper.
  3. 3Bland brødsmuler, cayennepepper, svart pepper, salt, paprika, oregano, timian, hvitløkspulver og løkpulver for å lage Cajun-krydder.
  4. 4Dypp hvert stykke biff i 120 gram (4 unser) smeltet smør, og deretter i Cajun-krydderet, slik at begge sider av biffen dekkes.
  5. 5Smør resten av det smeltede smøret på en flat grill eller metallpanne, legg biffen oppå og stek på begge sider til medium eller ønsket stekegrad. Når biffen er ferdig, skjær den i tynne skiver på tvers av fibrene.
  6. 6Bland majones og chipotle-saus for å lage chipotle-majones.
  7. 7Løk: I en blandebolle, bland mel, salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver og en klype cayennepepper. Skjær løken i veldig tynne skiver. Legg løkskivene i melblandingen. Klem løkskivene forsiktig mens du blander dem med melet. Rist av overflødig mel.
  8. 8Legg løkskivene forsiktig i oljen ved 190°C (375°F) én liten porsjon av gangen for å forhindre at de klistrer seg sammen. Stek i 1 minutt og 30 sekunder, eller til de er gyldne og sprø. La dem renne av på papirhåndklær.
  9. 9Bygg en sandwich ved å legge lagvis: 1 stekt plantain, ca. 1 ss chipotle-majones (smør jevnt utover på bunnen av plantainen), skiver av biff, og 1/3 kopp revet ost. Sett under grillen i ett til to minutter, eller bruk mikrobølgeovnen for å smelte osten. Fortsett deretter med lagvis: 1/2 kopp stekt løk, 1 ss chipotle-majones til, jevnt fordelt på toppen av plantainen, og en stekt plantain til. Del sandwichen i to før servering.