Frossen iskrem med kornbunn
Lær hvordan du lager deilig friterte iskrem med sprø kornskorpe. Perfekt dessert for sommeren eller helgen. Enkelt å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 10 kopper maisflak, knust
- 1 kopp kokosflak
- 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, smeltet
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 teskjeer kanel
- 1 liter vaniljeis
- 1 liter jordbæris
- 1 liter sjokoladeis
- Friterte søte deiger, oppskrift følger
- Sjokoladesaus, til servering
- 2 liter (8 kopper) rapsolje
- 2 ark ferdiglaget croissantdeig, kuttet i 5 cm store kvadrater
- 1 kopp melis
- 2 spiseskjeer kakaopulver
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: et dypfriteringstermometer
- 2Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
- 3Bland maisflak, kokosflak, smør, sukker og kanel på et stort bakebrett, og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 8 minutter.
- 4Bruk en 5 cm (2-tommers) isskje for å forme 4 baller av hver iskremsmak. Rull ballene i maisflakblandingen slik at de dekkes på alle sider, og frys dem i minst 30 minutter og opp til over natten.
- 5Server iskremen med den friterte søte deigen og drypp over sjokoladesaus.
- 6Varm opp oljen i en stor gryte eller en tung, høyside kjele til 175°C (350°F).
- 7Arbeid i porsjoner, og fritér deigen i ca. 1 minutt til de er puffet og gyllen. Ta opp med en hullsleiv og la renne av på et kjøkkenpapir.
- 8I en middels stor bolle, visp sammen melis og kakao, og strø over den friterte deigen.


