Frossen iskrem med kornbunn

Frossen iskrem med kornbunn

Lær hvordan du lager deilig friterte iskrem med sprø kornskorpe. Perfekt dessert for sommeren eller helgen. Enkelt å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 10 kopper maisflak, knust
  • 1 kopp kokosflak
  • 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, smeltet
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 teskjeer kanel
  • 1 liter vaniljeis
  • 1 liter jordbæris
  • 1 liter sjokoladeis
  • Friterte søte deiger, oppskrift følger
  • Sjokoladesaus, til servering
  • 2 liter (8 kopper) rapsolje
  • 2 ark ferdiglaget croissantdeig, kuttet i 5 cm store kvadrater
  • 1 kopp melis
  • 2 spiseskjeer kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: et dypfriteringstermometer
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  3. 3Bland maisflak, kokosflak, smør, sukker og kanel på et stort bakebrett, og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 8 minutter.
  4. 4Bruk en 5 cm (2-tommers) isskje for å forme 4 baller av hver iskremsmak. Rull ballene i maisflakblandingen slik at de dekkes på alle sider, og frys dem i minst 30 minutter og opp til over natten.
  5. 5Server iskremen med den friterte søte deigen og drypp over sjokoladesaus.
  6. 6Varm opp oljen i en stor gryte eller en tung, høyside kjele til 175°C (350°F).
  7. 7Arbeid i porsjoner, og fritér deigen i ca. 1 minutt til de er puffet og gyllen. Ta opp med en hullsleiv og la renne av på et kjøkkenpapir.
  8. 8I en middels stor bolle, visp sammen melis og kakao, og strø over den friterte deigen.