Lett jordbærkake med shortbreadbunn
en enkel og frisk oppskrift på light strawberry shortcake, perfekt for sommerdager og sunn dessert. lag den hjemme på kort tid og nyt en lett kake med friske jordbær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 2. 3 spiseskjeer sukker
- 3. 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 4. 1/2 teskje fint salt
- 5. 3 spiseskjeer kaldt, saltet smør, i små biter
- 6. 1 spiseskje revet sitronskall
- 7. 1 stort egg, lett pisket
- 8. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje lettmelk med lavt fettinnhold
- 9. 1 spiseskje skivede mandler
- 10. 4 kopper jordbær, renset og skåret i skiver
- 11. 2 til 3 spiseskjeer sukker (avhengig av bærenes modenhet)
- 12. 2 teskjeer revet appelsinskall pluss 1 spiseskje appelsinjuice
- 13. 1 kopp gresk yoghurt med 0 eller 2 prosent fett, til servering
- 14. Melis, til å drysse over, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. For shortkakene: Forvarm ovnen til 200 °C. Legg et bakepapir på et stort stekebrett.
- 22. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Tilsett smør og arbeid det inn i melet med fingrene til det får en grov, smullete konsistens.
- 33. Visp sammen sitrusskall, egg og 1/2 kopp av kulturmelken i en liten bolle. Hell det i melblandingen og bland forsiktig med hendene eller en skje til deigen akkurat samler seg. Ikke overarbeid deigen. Vend den ut på en lett melet arbeidsflate. Med lette hender, trykk deigen forsiktig til en runding på ca. 18 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykk. Skjær den i 8 like store båter. Plasser kakene jevnt fordelt på det forberedte stekebrettet. Pensle toppene med resten av kulturmelken og dryss over mandler. Stek til de er gyldne, ca. 12–15 minutter.
- 44. For fyllet: Bland jordbær, sukker, sitrusskall og -juice i en stor bolle. La det stå til sukkeret er oppløst og blandingen er sirupaktig, ca. 15 minutter.
- 55. Del shortkakene. Plasser bunnene på tallerkener og fordel jordbærblandingen og yoghurt jevnt over. Legg på toppene. Sikt over melis hvis ønskelig.