Spanske Rose

Spanske Rose

oppskrift på spanish rose, en elegant og smakfull dessert som imponerer med sine vakre rosemønstre og deilige smaker. perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 eller 4 hele jordbær
  • 2. En klype ferske sjokolademynteblader, pluss 1 kvist til garnityr
  • 3. 2 unse gin (anbefalt: Hendricks)
  • 4. 3/4 unse agavesirup
  • 5. 3/4 unse fersk limejuice
  • 6. 1 bar-skje rosegeraniumvann, oppskrift følger
  • 7. Is til risting
  • 8. 1 stor isbit til servering
  • 9. Saffran-infusert elderflower-skum, oppskrift følger
  • 10. 3 bunt med rosegeranium
  • 11. 1 gram spansk safran
  • 12. 1 flaske elderflower-likør (anbefalt: St. Germain)
  • 13. 1/2 kopp økologiske eggehviter
  • 14. 1/2 unse fersk limejuice

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg jordbærene i en metallisk cocktailshaker og muddle dem sammen med mynten. Tilsett gin, agavesirup, limejuice og rosegeraniumvann. Fyll shakeren med is, forsegl og rist kraftig. Sil over en stor isbit i et cocktailglass. Topp med safraninfusert hylleblomstskum og en kvist med sjokolademynte.
  2. 22. Hell 2 kopper vann i en liten kjele. Tilsett rosegeranium og kok opp. Ta kjelen av varmen og la rosegeraniumene trekke i 2 dager. Sil av og hell vannet på flaske til senere bruk.
  3. 33. Forsiktig tilsett spansk safran i flasken med hylleblomstlikør. La det stå i 1 dag. Hell 1/2 kopp av den safraninfusert hylleblomstlikøren, eggehvitene og limejuice i en profesjonell kremkapsel. Rist kraftig i 10 sekunder og dobbeltfyll med lystgass før servering. (Kan oppbevares over natten.)