
Spanske Rose
oppskrift på spanish rose, en elegant og smakfull dessert som imponerer med sine vakre rosemønstre og deilige smaker. perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 3 eller 4 hele jordbær
- 2. En klype ferske sjokolademynteblader, pluss 1 kvist til garnityr
- 3. 2 unse gin (anbefalt: Hendricks)
- 4. 3/4 unse agavesirup
- 5. 3/4 unse fersk limejuice
- 6. 1 bar-skje rosegeraniumvann, oppskrift følger
- 7. Is til risting
- 8. 1 stor isbit til servering
- 9. Saffran-infusert elderflower-skum, oppskrift følger
- 10. 3 bunt med rosegeranium
- 11. 1 gram spansk safran
- 12. 1 flaske elderflower-likør (anbefalt: St. Germain)
- 13. 1/2 kopp økologiske eggehviter
- 14. 1/2 unse fersk limejuice
Fremgangsmåte
- 11. Legg jordbærene i en metallisk cocktailshaker og muddle dem sammen med mynten. Tilsett gin, agavesirup, limejuice og rosegeraniumvann. Fyll shakeren med is, forsegl og rist kraftig. Sil over en stor isbit i et cocktailglass. Topp med safraninfusert hylleblomstskum og en kvist med sjokolademynte.
- 22. Hell 2 kopper vann i en liten kjele. Tilsett rosegeranium og kok opp. Ta kjelen av varmen og la rosegeraniumene trekke i 2 dager. Sil av og hell vannet på flaske til senere bruk.
- 33. Forsiktig tilsett spansk safran i flasken med hylleblomstlikør. La det stå i 1 dag. Hell 1/2 kopp av den safraninfusert hylleblomstlikøren, eggehvitene og limejuice i en profesjonell kremkapsel. Rist kraftig i 10 sekunder og dobbeltfyll med lystgass før servering. (Kan oppbevares over natten.)