Rosmarin og brunt smør eplesaus

Rosmarin og brunt smør eplesaus

Lær hvordan du lager en deilig applesauce med rosmarin og brunet smør. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en søt dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 3 kopper usøtet eplejuice
  • 3 ferske rosmarinstilker på 4 tommer
  • 1 1/2 kanelstenger
  • 3 1/2 pund (7 til 8 mellomstore) Braeburn- eller andre sure-søte epler, uskadet, delt i fire, kjernet ut, kuttet i 1-tommers biter (ca. 12 kopper)
  • 3 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner de tre første ingrediensene og en stor klype salt i en stor kjele. Kok opp til saften er redusert til halvparten, ca. 8 minutter. Bland inn eplene. Dekk til; kok over middels varme til eplene er veldig møre, rør av og til, ca. 35 minutter. Fjern lokket og kok eventuelt til væsken har fordampet. Kast rosmarin og kanel. Overfør eplene til en kjøttkvern med fin eller middels plate og kjør eplene gjennom kvernen (eller press gjennom grovt sikt) over i en middels stor bolle; kast skallet. Smelt smør i en liten stekepanne over middels lav varme. Kok til smøret blir brunt, rør av og til, ca. 4 minutter. Bland det brune smøret inn i eplesausen. FORBERED: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og avkjøl. La det komme til romtemperatur eller varm opp før servering.
  2. 2Kombiner de tre første ingrediensene og en stor klype salt i en stor kjele. Kok opp til saften er redusert til halvparten, ca. 8 minutter. Bland inn eplene. Dekk til; kok over middels varme til eplene er veldig møre, rør av og til, ca. 35 minutter. Fjern lokket og kok eventuelt til væsken har fordampet. Kast rosmarin og kanel.
  3. 3Overfør eplene til en kjøttkvern med fin eller middels plate og kjør eplene gjennom kvernen (eller press gjennom grovt sikt) over i en middels stor bolle; kast skallet. Smelt smør i en liten stekepanne over middels lav varme. Kok til smøret blir brunt, rør av og til, ca. 4 minutter. Bland det brune smøret inn i eplesausen. FORBERED: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og avkjøl. La det komme til romtemperatur eller varm opp før servering.