
Gresskarcheesecake
oppskrift på pumpkin cheesecake, en kremet og smakfull høstdessert med gresskar. perfekt for høstsesongen, enkel å lage og imponerende på bordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør en rund kakeform på 23 centimeter i diameter. Smør bunnen og sidene med de ristet mandlene.
- 22. I en stor bolle, pisk kremost med en elektrisk mikser på lav hastighet til den er myk og glatt, ca. 1 minutt. I en annen bolle, bland sammen most gresskar, brunt sukker, vanlig sukker, kanel, muskatnøtt, salt og ingefærjuice. Bruk den elektriske mikseren igjen, og bland godt sammen, av og til skrap ned sidene av bollen. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetning. Bland gresskarblandingen inn i den myke kremosten og rør godt, skrap ofte ned sidene av bollen, men unngå å overblande. Hell røren i den forberedte formen, og bank bunnen forsiktig mot en benkeplate fire eller fem ganger for å fjerne luftlommer. Plasser kakeformen i en stor langpanne og hell i veldig varmt vann fra springen til det når halvveis opp på sidene av kakeformen. Stek i 1 time, eller til midten føles fast når du trykker på den. Fjern umiddelbart kakeformen fra den større pannen og sett til avkjøling på en rist. Sett i kjøleskapet i 4 til 6 timer eller over natten.
- 33. For å servere, plasser kakeformen over en lav varme i ca. 20 sekunder for å smelte smøret. Legg et stykke bakepapir over formen og snu den opp ned på et stort fat. Vend den umiddelbart igjen opp ned på et serveringsfat og fjern bakepapiret (nøttene vil være på bunnen).