Ristet ananas med honning og pistasj

Ristet ananas med honning og pistasj

Lær hvordan du lager deilig ovnrøstet ananas med honning og pistasjoner. Perfekt dessert for sommeren eller helgen. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
  • 1/2 kopp appelsinjuice
  • 3 spiseskjeer honning
  • 1 middels moden ananas, skrelt, kjernet, delt i åtte båter på langs
  • 1/4 kopp crème fraîche eller yoghurt
  • 1/3 kopp usaltede, naturlige pistasjnøtter, grovhakket
  • 2 spiseskjeer ferske mynteblader, revet i biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C. Legg et stort stekebrett med høye kanter med bakepapir. Rør sammen de tre første ingrediensene i en stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett ananasen; vend godt slik at den dekkes. La den marineres, og vend litt på den av og til, i 10 minutter. Legg ananasen med den flate siden ned på det forberedte brettet; sett til side resten av marinaden. Stek ananasen i 15 minutter. Vend den, pensle med marinaden, og stek videre til den er mør og karamellisert, i 10-15 minutter. Drypp resten av marinaden over, og la den avkjøle litt. Fordel ananasen på tallerkener. Server med crème fraîche ved siden av. Pynt med nøtter og mynte.
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C. Legg et stort stekebrett med høye kanter med bakepapir. Rør sammen de tre første ingrediensene i en stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett ananasen; vend godt slik at den dekkes. La den marineres, og vend litt på den av og til, i 10 minutter. Legg ananasen med den flate siden ned på det forberedte brettet; sett til side resten av marinaden.
  3. 3Stek ananasen i 15 minutter. Vend den, pensle med marinaden, og stek videre til den er mør og karamellisert, i 10-15 minutter. Drypp resten av marinaden over, og la den avkjøle litt.
  4. 4Fordel ananasen på tallerkener. Server med crème fraîche ved siden av. Pynt med nøtter og mynte.