Ristet ananas med honning og pistasj
Lær hvordan du lager deilig ovnrøstet ananas med honning og pistasjoner. Perfekt dessert for sommeren eller helgen. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 3 spiseskjeer honning
- 1 middels moden ananas, skrelt, kjernet, delt i åtte båter på langs
- 1/4 kopp crème fraîche eller yoghurt
- 1/3 kopp usaltede, naturlige pistasjnøtter, grovhakket
- 2 spiseskjeer ferske mynteblader, revet i biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C. Legg et stort stekebrett med høye kanter med bakepapir. Rør sammen de tre første ingrediensene i en stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett ananasen; vend godt slik at den dekkes. La den marineres, og vend litt på den av og til, i 10 minutter. Legg ananasen med den flate siden ned på det forberedte brettet; sett til side resten av marinaden. Stek ananasen i 15 minutter. Vend den, pensle med marinaden, og stek videre til den er mør og karamellisert, i 10-15 minutter. Drypp resten av marinaden over, og la den avkjøle litt. Fordel ananasen på tallerkener. Server med crème fraîche ved siden av. Pynt med nøtter og mynte.
- 2Forvarm ovnen til 230°C. Legg et stort stekebrett med høye kanter med bakepapir. Rør sammen de tre første ingrediensene i en stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett ananasen; vend godt slik at den dekkes. La den marineres, og vend litt på den av og til, i 10 minutter. Legg ananasen med den flate siden ned på det forberedte brettet; sett til side resten av marinaden.
- 3Stek ananasen i 15 minutter. Vend den, pensle med marinaden, og stek videre til den er mør og karamellisert, i 10-15 minutter. Drypp resten av marinaden over, og la den avkjøle litt.
- 4Fordel ananasen på tallerkener. Server med crème fraîche ved siden av. Pynt med nøtter og mynte.




