Dulce de Leche-ostekakestykker

Dulce de Leche-ostekakestykker

oppskrift på deilige dulce de leche cheesecake squares – en enkel og smakfull dessert som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager disse søte småkakene trinn for trinn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. Cheesecake (uten glasur) kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager.
  • 2. 3 1/2 unser hvetekjeks (noen ganger kalt digestive kjeks), smuldret (1 kopp)
  • 3. 2 spiseskjeer sukker
  • 4. En klype salt
  • 5. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 6. 1 teskje nøytral gelatin (fra en 1/4-unse pose)
  • 7. 1/4 kopp helmelk
  • 8. 8 unser kremost, myknet
  • 9. 2 store egg
  • 10. 3/8 teskje salt
  • 11. 1 kopp dulce de leche (12 1/2 unser)
  • 12. 3 unser fin kvalitet bittersøt sjokolade (ikke usøtet), grovhakket
  • 13. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, delt i biter
  • 14. 2 teskjeer lys mais sirup

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage bunnen: Sett ovnsristen i midten av ovnen og forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Legg bakepapir i bunnen og langs sidene av en 20 cm kvadratisk bakeform med to lag aluminiumsfolie (kryssende), slik at det er en 5 cm overheng på alle sider.
  2. 22. Finhakk kjeksene sammen med sukker og en klype salt i en food processor. Når motoren går, tilsett smør og kjør til blandingen er jevn. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av bakeformen. Stek i 10 minutter, og avkjøl deretter i formen på en rist i 5 minutter.
  3. 33. For å lage fyllet: Strø gelatin over melk i en liten bolle og la det stå i 2 minutter for å myke opp.
  4. 44. Pisk sammen kremost, egg, salt og gelatinblandingen i en bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Rør forsiktig inn dulce de leche til det er jevnt fordelt. Hell fyllet over bunnen, jevn ut toppen, og stek i et vannbad i ovnen til midten akkurat har stivnet, ca. 45 minutter. Avkjøl ostekaken helt i formen på en rist, ca. 2 timer. Sett den deretter i kjøleskapet, dekket, i minst 6 timer.
  5. 55. Glaser kaken innen 2 timer før servering. Varm alle glasurens ingredienser i en dobbel kjele eller en liten metallbolle satt over en kjele med lett småkokende vann, og rør til glatt. Hell deretter glasuren over ostekaken, og vipp formen forsiktig for å dekke toppen jevnt. Sett i kjøleskapet, uten lokk, i 30 minutter.
  6. 66. Løft ostekaken ut av formen ved hjelp av aluminiumsfolieoverhenget og skjær i 2,5 cm store firkanter med en skarp kniv, og tørk av kniven etter hver skjæring.