
Eplesauskake med penuche-frosting
Prøv vår saftige eplemoskake med kremet penuche-frosting. Enkel oppskrift for en smakfull dessert som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 stav (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 1/2 kopp lettbrunt sukker, godt pakket
- 4. 1 3/4 kopper rosa eplesaus eller flaske-eplesaus
- 5. 1,36 kg McIntosh- epler (ca. 8 stk), kjernet og delt i kvarte
- 6. 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 7. 1/2 kopp sukker
- 8. 1 stort egg
- 9. 2 kopper hvetemel
- 10. 2 teskjeer bakepulver
- 11. 1 teskje kanel
- 12. 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 13. 1/4 teskje malt nellik
- 14. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 15. 1/4 kopp gammeldags havregryn
- 16. 3/4 kopp rosiner, hakket og vendt i hvetemel for å dekke dem
- 17. 3 kopper lettbrunt sukker, godt pakket
- 18. 1 1/2 stikker (3/4 kopp) usaltet smør
- 19. 3/4 kopp melk
Fremgangsmåte
- 11. Lag kaken: I en stor bolle med en elektrisk mikser piskes smøret til det er mykt. Tilsett sukkers, litt av gangen, og pisk blandingen til den er lys og luftig. Rør inn eplesausen og egget. Sikt sammen melet, natronen, kanelen, muskatnøtten og nellikene, og vend det inn i smørblandingen. Tilsett vaniljen, havregrynene og de dekkede rosiner. Rør deigen godt sammen, del den i to godt smurte 8-tommers runde kakeformer, og stek kakelagene midt i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 25–30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Vend kakelagene ut på rist og la dem avkjøle helt.
- 22. Lag glasuren: I en tykk kjele kombineres brunt sukker, smør, melk og en klype salt. Kok opp blandingen under omrøring til sukkeret er oppløst, og la den koke uten å røre til den når 113°C (234°F) på sukkermåler. La blandingen avkjøle til romtemperatur og visp den til den er tykkere, lettere i fargen og begynner å miste glansen. Arbeid raskt, før glasuren begynner å stivne og krystallisere, og smør den på toppen av ett av kakelagene. Legg det andre laget oppå, og dekk toppen og sidene av kaken med glasur. (Hvis glasuren blir for hard til å smøres, varm den opp forsiktig over lav varme under omrøring til den har riktig konsistens, og la den avkjøle.)
- 33. Lag rosa eplesaus: I en stor, tykk kjele kombineres eplene, vannet, sitronsaften og sukkeret. Kok opp væsken, og la den småkoke under omrøring av og til i 25 minutter, eller til eplene er veldig møre. Press blandingen gjennom en sil med fin disk i en bolle. Server eplesausen varm eller avkjølt. Gir omtrent 4 kopper.
- 4(De punktene 4, 5 og 6 er gjentakelser av samme instruksjoner, så de er utelatt her for å unngå duplisering.)



