Nektarin- og rosmarinskall med ricotta og honning

Nektarin- og rosmarinskall med ricotta og honning

Lær hvordan du lager en smakfull nectarine-rosemary galette med ricotta og honning. En perfekt dessert for sommeren eller høsten, enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 2. 1 spiseskje sukker
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1 stang kaldt usaltet smør, skåret i små biter
  • 5. 1 stort egg, pluss 1 egg til pensling
  • 6. 1 teskje fersk sitronjuice
  • 7. 3 modne nektariner eller fersken (ca. 570 gram), kjernet og skåret i 1/4- til 1/2-tommers båter
  • 8. 2 spiseskjeer honning, pluss mer til servering
  • 9. 1 spiseskje hvetemel
  • 10. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 11. 1/2 teskje grovhakket fersk rosmarin
  • 12. 1 spiseskje kaldt usaltet smør, skåret i små biter
  • 13. Fersk ricottaost, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag bunnen: Kjør melet, sukkeret og saltet i en food processor. Tilsett halvparten av smøret og kjør til blandingen ser ut som grovt mel. Tilsett resten av smøret og kjør til det er i små, erte-store biter. Tilsett ett egg, sitronsaft og 3 spiseskjeer iskaldt vann, og kjør til deigen henger sammen, men ennå ikke har dannet seg en ball. Hell deigen ut på et stykke plastfolie; trykk den til en disk og pakk den inn. Sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time eller over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir. Kjevle ut deigen til en 30 cm runding på en lett melet overflate. Overfør deigen til det forberedte stekebrettet og sett i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. 33. I mellomtiden lager du fyllet: Vend nektariner med honning, mel, vanilje og rosmarin i en stor bolle. Skje fyllet over deigen, og la det være igjen omtrent 7,5 cm border. Brett inn kanten av deigen over frukten med ca. 5 cm, og legg inn folder etter behov. Visp det resterende egget lett med 1 teskje vann. Pensle deigen med eggeblandingen. Sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 20 minutter.
  4. 44. Fordel smøret over frukten. Stek til bunnen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 40–45 minutter. La avkjøle på stekebrettet. Server med ricotta og honning.
  5. 55. Fotograf: Con Poulos