
Epler fylt med gresskarkjerner
oppskrift på fylt acorn squash med eple, perfekt for høst. enkel å lage, sunn og smakfull. ideell for en næringsrik middag eller sunn snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 acorn squash, delt og uten frø
- 2. 2 spiseskjeer smør
- 3. 1 kopp hakket løk
- 4. 3 kopper skrelte, utkjernede og hakkede Granny Smith- epler
- 5. 1/2 kopp gule rosiner
- 6. 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 7. 1 teskje malt kanel
- 8. 1 1/2 kopper revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg squashen med skjæreflaten ned på et stekebrett. Fyll stekebrettet med 1/2 tomme vann.
- 22. Stek squashen i den forvarmede ovnen i 40 minutter. Hell av eventuelt vann som er igjen i stekebrettet.
- 33. Mens squashen stekes, smelt margarin i en stor stekepanne over middels varme. Kok løk og eple i margarinen til løken har blitt myk og gjennomsiktig, ca. 10 til 15 minutter. Skrap blandingen over i en bolle for å avkjøle seg til squashen er ferdig.
- 44. Når squashen er ferdig, rør inn rosiner, brunt sukker, kanel og Cheddar-ost i epleblandingen. Vend squashen med skjæreflaten opp på stekebrettet og fyll den med epleblandingen. Sett squashen tilbake i ovnen; stek til fyllet er varmt og osten har smeltet, ca. 15 minutter.

