Raspberry Soufflé
Oppdag hvordan du lager en deilig raspberry soufflé med en lett og luftig konsistens. Perfekt for sommerens desserter eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 spiseskje usaltet smør, pluss litt til smøring
- 3/4 kopp granulert sukker, pluss litt til å drysse på formen
- 1 pint moste bringebær
- 4 egg, skillt i plommer og hviter
- En klype kremortartari
- Melis, til å drysse over
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Forbered 4 (8-unse) ramekiner eller en 1 ½-liters souffléform ved å smøre dem med myknet smør og drysse over sukker, og fjern eventuelt overflødig. Smøret og sukkeret vil forhindre at souffléene setter seg fast i kantene og vil bidra til jevn heving. Sukkeret vil også gi souffléen en sprø skorpe, noe som er en fin kontrast til den myke innsiden.
- 3For å lage fruktpurébasen, varm bringebærpuré, ¾ kopp sukker og smør i en kjele over middels varme. Kok i 10 minutter for å løse opp sukkeret. Ta av varmen, la det avkjøle litt, og sil deretter for å fjerne bringebærfrøene. Visp inn eggeplommene én etter én.
- 4I en separat, ren bolle, pisk eggehvitene og kremortartar til de danner myke topper. Vend inn en tredjedel av de piskede eggehvitene i bringebærblandingen for å lette den, og vend deretter forsiktig inn resten.
- 5Fyll de forberedte ramekiner eller souffléformen med blandingen, og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på midterste rille i ca. 20 minutter. Souffléen er ferdig når den har puffet over kanten, utsiden er gyllen, og midten har en lett gyngende konsistens. Pass på å ikke steke for lenge. Dryss over melis før servering.


