Raspberry Soufflé

Raspberry Soufflé

Oppdag hvordan du lager en deilig raspberry soufflé med en lett og luftig konsistens. Perfekt for sommerens desserter eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 spiseskje usaltet smør, pluss litt til smøring
  • 3/4 kopp granulert sukker, pluss litt til å drysse på formen
  • 1 pint moste bringebær
  • 4 egg, skillt i plommer og hviter
  • En klype kremortartari
  • Melis, til å drysse over

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Forbered 4 (8-unse) ramekiner eller en 1 ½-liters souffléform ved å smøre dem med myknet smør og drysse over sukker, og fjern eventuelt overflødig. Smøret og sukkeret vil forhindre at souffléene setter seg fast i kantene og vil bidra til jevn heving. Sukkeret vil også gi souffléen en sprø skorpe, noe som er en fin kontrast til den myke innsiden.
  3. 3For å lage fruktpurébasen, varm bringebærpuré, ¾ kopp sukker og smør i en kjele over middels varme. Kok i 10 minutter for å løse opp sukkeret. Ta av varmen, la det avkjøle litt, og sil deretter for å fjerne bringebærfrøene. Visp inn eggeplommene én etter én.
  4. 4I en separat, ren bolle, pisk eggehvitene og kremortartar til de danner myke topper. Vend inn en tredjedel av de piskede eggehvitene i bringebærblandingen for å lette den, og vend deretter forsiktig inn resten.
  5. 5Fyll de forberedte ramekiner eller souffléformen med blandingen, og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på midterste rille i ca. 20 minutter. Souffléen er ferdig når den har puffet over kanten, utsiden er gyllen, og midten har en lett gyngende konsistens. Pass på å ikke steke for lenge. Dryss over melis før servering.