Brownie med karamell-ostekake
Lær hvordan du lager en deilig brownie caramel cheesecake. En perfekt dessert for søte fristelser og festlige anledninger. Enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke (9 unser) brownie-blanding
- 2. 1 egg
- 3. 1 spiseskje kaldt vann
- 4. 1 pakke (14 unser) karameller, uten innpakning, usmeltede
- 5. 1 (5 unser) boks kondensert melk
- 6. 2 (8 unser) pakker kremost, myknet
- 7. 1/2 kopp hvitt sukker
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 2 egg
- 10. 1 kopp sjokoladesaus (fudge)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør bunnen av en 23 cm rund springform.
- 22. I en liten bolle, bland sammen brownie-miks, ett egg og vann. Fordel blandingen i den smurte formen. Stek i 25 minutter.
- 33. Smelt karamellene med den kondenserte melken over lav varme i en tykk kjele. Rør ofte, og varm til blandingen har en jevn konsistens. Sett til side 1/3 kopp av denne karamellblandingen, og hell resten over den varme, stekte brownie-bunnen.
- 44. I en stor bolle, pisk kremosten, sukker og vanilje med en elektrisk mikser til det er glatt. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Hell kremostblandingen over karamellblandingen.
- 55. Stek ostekaken i 40 minutter. Avkjøl i formen. Når kaken er helt avkjølt, løsne kantene ved å kjøre en kniv rundt kanten, og fjern deretter ringen av formen. Varm opp den reserverte karamellblandingen, og skje den over ostekaken. Dryss over sjokoladetopping.


