Brownie med karamell-ostekake

Brownie med karamell-ostekake

Lær hvordan du lager en deilig brownie caramel cheesecake. En perfekt dessert for søte fristelser og festlige anledninger. Enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke (9 unser) brownie-blanding
  • 2. 1 egg
  • 3. 1 spiseskje kaldt vann
  • 4. 1 pakke (14 unser) karameller, uten innpakning, usmeltede
  • 5. 1 (5 unser) boks kondensert melk
  • 6. 2 (8 unser) pakker kremost, myknet
  • 7. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. 2 egg
  • 10. 1 kopp sjokoladesaus (fudge)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør bunnen av en 23 cm rund springform.
  2. 22. I en liten bolle, bland sammen brownie-miks, ett egg og vann. Fordel blandingen i den smurte formen. Stek i 25 minutter.
  3. 33. Smelt karamellene med den kondenserte melken over lav varme i en tykk kjele. Rør ofte, og varm til blandingen har en jevn konsistens. Sett til side 1/3 kopp av denne karamellblandingen, og hell resten over den varme, stekte brownie-bunnen.
  4. 44. I en stor bolle, pisk kremosten, sukker og vanilje med en elektrisk mikser til det er glatt. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Hell kremostblandingen over karamellblandingen.
  5. 55. Stek ostekaken i 40 minutter. Avkjøl i formen. Når kaken er helt avkjølt, løsne kantene ved å kjøre en kniv rundt kanten, og fjern deretter ringen av formen. Varm opp den reserverte karamellblandingen, og skje den over ostekaken. Dryss over sjokoladetopping.