Glaserte fiken med mandler og timian

Glaserte fiken med mandler og timian

Lær hvordan du lager deilige glaserte fiken med mandler og timian. Perfekt som dessert eller smått tilbehør. En enkel og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 3 spiseskjeer mild honning
  • 18 små tørkede Black Mission-figer (ca. 115 gram)
  • 1 kvist timian pluss 1 teskje timianblader, delt
  • 18 saltede ristede mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vinen, honningen, fiken og timiankvisten i en liten kjele i 3 minutter. Ta av varmen og la det trekke under lokk i 10 minutter. Sett tilbake på varmen og la det småkoke, uten lokk, til væsken er nesten sirupsaktig, omtrent 10 minutter. La fiken avkjøle i sirupen. Lag et snitt i hver fiken og trykk forsiktig inn en nøtt. Strø over timianblader. Server varm eller romtemperert.