Kirsebær i mandelsirup over gresk yoghurt

Kirsebær i mandelsirup over gresk yoghurt

Oppdag en frisk og søt dessert med kirsebær i mandelsirup servert over kremet gresk yoghurt. Perfekt for sommeren eller som lett avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 4 kopper utpakkede ferske røde eller svarte kirsebær (ca. 680 gram)
  • 1/4 kopp mandelsirup (for eksempel Monin eller Torani)
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 7 kopper naturell gresk yoghurt, rørt forsiktig for å løsne
  • 1 kopp hele rå mandler, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Bring kirsebær, mandelsirup, sukker, sitronsaft og 1/4 kopp vann til kok i en middels kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke, av og til omrøring, til væsken er litt sirupaktig, men kirsebærene fortsatt beholder formen, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en bolle og la den avkjøle helt. Sett i kjøleskapet til den er kald. FORBERED SELV: Kan lages 1 uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Fordel yoghurten i serveringsboller. Skje kirsebærene med saften over. Pynt med hakkede mandler.
  2. 2Bring kirsebær, mandelsirup, sukker, sitronsaft og 1/4 kopp vann til kok i en middels kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke, av og til omrøring, til væsken er litt sirupaktig, men kirsebærene fortsatt beholder formen, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en bolle og la den avkjøle helt. Sett i kjøleskapet til den er kald. FORBERED SELV: Kan lages 1 uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  3. 3Fordel yoghurten i serveringsboller. Skje kirsebærene med saften over. Pynt med hakkede mandler.