
Kirsebær i mandelsirup over gresk yoghurt
Oppdag en frisk og søt dessert med kirsebær i mandelsirup servert over kremet gresk yoghurt. Perfekt for sommeren eller som lett avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 kopper utpakkede ferske røde eller svarte kirsebær (ca. 680 gram)
- 1/4 kopp mandelsirup (for eksempel Monin eller Torani)
- 1/4 kopp sukker
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 7 kopper naturell gresk yoghurt, rørt forsiktig for å løsne
- 1 kopp hele rå mandler, grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Bring kirsebær, mandelsirup, sukker, sitronsaft og 1/4 kopp vann til kok i en middels kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke, av og til omrøring, til væsken er litt sirupaktig, men kirsebærene fortsatt beholder formen, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en bolle og la den avkjøle helt. Sett i kjøleskapet til den er kald. FORBERED SELV: Kan lages 1 uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Fordel yoghurten i serveringsboller. Skje kirsebærene med saften over. Pynt med hakkede mandler.
- 2Bring kirsebær, mandelsirup, sukker, sitronsaft og 1/4 kopp vann til kok i en middels kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke, av og til omrøring, til væsken er litt sirupaktig, men kirsebærene fortsatt beholder formen, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en bolle og la den avkjøle helt. Sett i kjøleskapet til den er kald. FORBERED SELV: Kan lages 1 uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 3Fordel yoghurten i serveringsboller. Skje kirsebærene med saften over. Pynt med hakkede mandler.