Sylteagurkede reker og grønnsaker
Oppdag en deilig oppskrift på sylte reker og grønnsaker. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 til 4 store sitroner
- 2 kopper hvitvinseddik
- 1/4 kopp olivenolje
- 3 spiseskjeer sukker
- 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
- 4 spiseskjeer kosher-salt
- 4 spiseskjeer sylte-krydder (fra en 2 1/2 oz krukke)
- 2 spiseskjeer fennikelfrø
- 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 2 store tyrkiske laurbærblader eller 1 kalifornisk
- 1 stor fennikelknoll (noen ganger merket "anis"; 450 g), stilkene fjernet
- 3 store selleristenger, skåret diagonalt (1/4 tomme tykke)
- 1 jumbo-søt løk, som Vidalia (450 g), delt på langs og tynne skiver på tvers
- 1,4 kg store reker i skall (21 til 25 per pund), skrelte, halen og det første skallet igjen, og renset
- 1 kopp hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Lag marinade: Riv finhakket skall av 3 ss sitron med små hull i et rivjern, og press ut 3/4 kopp sitronsaft. Overfør skall og saft til en stor bolle og tilsett eddik, olje, sukker, rød pepperflak, 2 ss kosher-salt, 2 ss sylteagurk-krydder, 1 ss fennikelfrø og to tredjedeler av hvitløken, og visp til det er godt blandet.
- 2Riv finhakket skall av 3 ss sitron med små hull i et rivjern, og press ut 3/4 kopp sitronsaft. Overfør skall og saft til en stor bolle og tilsett eddik, olje, sukker, rød pepperflak, 2 ss kosher-salt, 2 ss sylteagurk-krydder, 1 ss fennikelfrø og to tredjedeler av hvitløken, og visp til det er godt blandet.
- 3Kok grønnsaker og reker: Kok opp en stor kjele (6-8 liter) med vann sammen med de resterende 2 ss kosher-salt, 2 ss sylteagurk-krydder, 1 ss fennikelfrø, resten av hvitløken, og laurbærblad. I mellomtiden deler du fenniklen i fire på langs og skjærer den i tynne skiver på ca. 0,6 cm. Legg fennikelskivene i det kokende vannet og kok, rør av og til, i 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre fenniklen til marinaden. Kok opp vannet igjen, tilsett selleri og kok, rør av og til, i 1 minutt. Overfør sellerien med en hullsleiv til marinaden. Kok opp vannet igjen, tilsett løk og kok, rør av og til, i 2 minutter. Overfør løken med hullsleiv til marinaden. Kok opp vannet igjen og kok rekene, rør av og til, til de er gjennomkokte (ikke lenger gjennomsiktige innvendig), ca. 1 1/2 minutt, og overfør med hullsleiv til marinaden. Rør inn reker