Cheddar- og baconfylte dobbeltbakte poteter

Cheddar- og baconfylte dobbeltbakte poteter

oppskrift på doble bakte poteter med cheddar og bacon. perfekt som forrett eller side rett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 skiver bacon
  • 2. 6 store russetpoteter, godt vasket og tørket
  • 3. Olivenolje
  • 4. Kosher-salt
  • 5. 115 gram revet skarp Cheddar (ca. 1 kopp)
  • 6. 4 grønne løk, skivet
  • 7. 1/2 kopp rømme
  • 8. 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 9. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 3Legg baconet på et stekebrett og stek til det er sprøtt, ca. 25 minutter. Ta det ut av ovnen og legg det på en tallerken med tørkepapir. La det avkjøle, og smuldre det deretter.
  4. 4Legg potetene på et stekebrett. Drypp lett med olivenolje og strø over salt. Stek potetene til de er sprø på utsiden og gjennomkokte, ca. 1 time. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle i 5 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  5. 5Bruk en liten kniv til å skjære ut en kanoform fra toppen av hver potet. Kast toppen. Bruk en liten skje til å fjerne innmaten fra potetene og legg det i en bolle, og la det være igjen en 0,5 cm (1/4 tomme) skall.
  6. 6Sett til side en liten mengde ost og grønn løk til pynt.
  7. 7Mos potetene sammen med det smuldrede baconet, rømme, smør, ost, grønn løk, samt litt salt og pepper. Fordel fyllet jevnt tilbake i skallene, og del det likt mellom potetene. Strø over den reserverte osten og grønn løk på hver potet. Sett potetene tilbake på stekebrettet og stek til de er gjennomvarme og har fått en gyllen farge, ca. 25 minutter.