Merguez-lammpatties med couscous og gyldne rosiner

Merguez-lammpatties med couscous og gyldne rosiner

oppskrift på smakfulle merguez lamkaker servert med gyllen rosin-kuskus, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 teskjeer fennikelfrø
  • 2. 1 1/4 pund kjøttdeig av lam
  • 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 spiseskjeer harissa (sterk nordafrikansk krydderpasta)
  • 5. 1 1/4 teskjeer malt spisskummen
  • 6. 1 1/4 teskjeer malt koriander
  • 7. 1/4 teskje malt kanel
  • 8. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 9. 1 1/4 kopper redusert saltinnhold av kyllingbuljong eller vann
  • 10. 1/3 kopp gule rosiner
  • 11. 1 kopp couscous
  • 12. 1/2 kopp hakket koriander
  • 13. Skallet av 1 sitron
  • 14. Utstyr: en elektrisk kaffekvern/krydderkvern
  • 15. Tilbehør: harissa eller sterk saus

Fremgangsmåte

  1. 11. Rist fennikelfrø i en liten, tung stekepanne over middels varme til de er duftende og en nyanse mørkere, ca. 1 minutt. Mal dem til et fint pulver i en malkepresse eller krydderkvern. Bland sammen lam, hvitløk, harissa, krydder (inkludert fennikel) og 1/2 teskje salt grundig med hendene (ikke overbland). Form til 4 ovale burgere (ca. 2 cm tykke). Varm opp olje i en 30 cm tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer, og stek deretter burgerne, snu en gang, i ca. 9 minutter totalt for medium-rare. Mens burgerne stekes, kok opp buljong, rosiner og 1/4 teskje salt i en 2-liters tung kjele, og rør inn couscous. La det stå av varmen, dekket, i 5 minutter. Fluff med en gaffel; rør inn koriander, zest og salt etter smak. Server burgerne på couscousen.
  2. 22. Rist fennikelfrø i en liten, tung stekepanne over middels varme til de er duftende og en nyanse mørkere, ca. 1 minutt. Mal dem til et fint pulver i en malkepresse eller krydderkvern.
  3. 33. Bland sammen lam, hvitløk, harissa, krydder (inkludert fennikel) og 1/2 teskje salt grundig med hendene (ikke overbland). Form til 4 ovale burgere (ca. 2 cm tykke).
  4. 44. Varm opp olje i en 30 cm tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer, og stek deretter burgerne, snu en gang, i ca. 9 minutter totalt for medium-rare.
  5. 55. Mens burgerne stekes, kok opp buljong, rosiner og 1/4 teskje salt i en 2-liters tung kjele, og rør inn couscous. La det stå av varmen, dekket, i 5 minutter. Fluff med en gaffel; rør inn koriander, zest og salt etter smak.
  6. 66. Server burgerne på couscousen.