Merguez-lammpatties med couscous og gyldne rosiner
oppskrift på smakfulle merguez lamkaker servert med gyllen rosin-kuskus, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/4 teskjeer fennikelfrø
- 2. 1 1/4 pund kjøttdeig av lam
- 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 spiseskjeer harissa (sterk nordafrikansk krydderpasta)
- 5. 1 1/4 teskjeer malt spisskummen
- 6. 1 1/4 teskjeer malt koriander
- 7. 1/4 teskje malt kanel
- 8. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 9. 1 1/4 kopper redusert saltinnhold av kyllingbuljong eller vann
- 10. 1/3 kopp gule rosiner
- 11. 1 kopp couscous
- 12. 1/2 kopp hakket koriander
- 13. Skallet av 1 sitron
- 14. Utstyr: en elektrisk kaffekvern/krydderkvern
- 15. Tilbehør: harissa eller sterk saus
Fremgangsmåte
- 11. Rist fennikelfrø i en liten, tung stekepanne over middels varme til de er duftende og en nyanse mørkere, ca. 1 minutt. Mal dem til et fint pulver i en malkepresse eller krydderkvern. Bland sammen lam, hvitløk, harissa, krydder (inkludert fennikel) og 1/2 teskje salt grundig med hendene (ikke overbland). Form til 4 ovale burgere (ca. 2 cm tykke). Varm opp olje i en 30 cm tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer, og stek deretter burgerne, snu en gang, i ca. 9 minutter totalt for medium-rare. Mens burgerne stekes, kok opp buljong, rosiner og 1/4 teskje salt i en 2-liters tung kjele, og rør inn couscous. La det stå av varmen, dekket, i 5 minutter. Fluff med en gaffel; rør inn koriander, zest og salt etter smak. Server burgerne på couscousen.
- 22. Rist fennikelfrø i en liten, tung stekepanne over middels varme til de er duftende og en nyanse mørkere, ca. 1 minutt. Mal dem til et fint pulver i en malkepresse eller krydderkvern.
- 33. Bland sammen lam, hvitløk, harissa, krydder (inkludert fennikel) og 1/2 teskje salt grundig med hendene (ikke overbland). Form til 4 ovale burgere (ca. 2 cm tykke).
- 44. Varm opp olje i en 30 cm tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer, og stek deretter burgerne, snu en gang, i ca. 9 minutter totalt for medium-rare.
- 55. Mens burgerne stekes, kok opp buljong, rosiner og 1/4 teskje salt i en 2-liters tung kjele, og rør inn couscous. La det stå av varmen, dekket, i 5 minutter. Fluff med en gaffel; rør inn koriander, zest og salt etter smak.
- 66. Server burgerne på couscousen.