Nordafrikansk couscous med tempeh
oppskrift på en smakfull nordafrikansk couscous med tempeh. sunn og mettende vegetarisk rett med krydder og grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Tempeh:
- 1/3 kopp vann
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje honning
- 1 1/2 teskje curry pulver
- 1 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1 teskje sitronsaft
- 1/2 teskje flytende røksmakstilsetning
- 1 (8 ounces) pakke tempeh med tre korn, skåret i bitestore biter
- Kuskus:
- 2 kopper grønnsaksbuljong
- 1/4 kopp olivenolje, delt
- 2 1/2 spiseskjeer curry pulver
- 2 teskjeer salt
- 1 (10 ounces) eske vanlig kuskus
- 1 løk, hakket
- 1 (15 ounces) boks kikerter, drenert
- 2 spiseskjeer vann
- 2 spiseskjeer tørket mynte
Fremgangsmåte
- 1Bland 1/3 kopp vann, soyasaus, honning, 1 1/2 teskjeer karri, hvitløk, sitronsaft og flytende røyk i en bolle til marinaden er jevn; tilsett tempeh og vend godt slik at det dekkes jevnt. Mariner tempeh, vend ofte, i 20 minutter.
- 2Bland grønnsaksbuljong, 1 spiseskje olivenolje, 2 1/2 spiseskjeer karri og salt i en kjele med lokk; kok opp. Tilsett couscous, dekk til kjelen, og ta den av varmen. La stå i 5 minutter. Fluff couscous med en gaffel.
- 3Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels høy varme; tilsett tempeh og marinaden. Stek tempeh til den er brunet på undersiden, ca. 5 minutter. Vend og stek den andre siden, ca. 5 minutter til. Ta tempeh ut av pannen.
- 4Hell resten av 1 spiseskje olivenolje i den samme pannen; stek og rør løk til den er duftende og brunet, ca. 4 minutter. Tilsett kikerter og vann; kok opp og rør med en tresleiv for å løsne brune matrester i pannen, 3 til 4 minutter. Skru ned varmen til lav.
- 5Vend couscous inn i løkblandingen; tilsett tempeh. Strø mynte over couscousen; varm opp og rør til det er gjennomvarmt, 2 til 3 minutter.