
Wandas kylling- og nudelgrateng
oppskrift på wanda's chicken noodle bake, en deilig og enkel rett med kylling og nudler. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 2/3 kopper ukokte eggnudler
- 3 spiseskjeer smør
- 1 stilk selleri, hakket
- 1/4 kopp hakket løk
- 2 (10,75 unser) bokser med kondensert kremet kyllingsuppe
- 2 kopper melk
- 2 kopper revet Cheddar-ost
- 1 (16 unser) boks med hakkede gulrøtter, drenert
- 1 (4,5 unser) boks med skivede sopp
- 3 kopper kokt, terningkuttet kylling- eller kalkunkjøtt
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1/2 kopp tørre brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann. Kok nudlene i det kokende vannet i omtrent 8 minutter, eller til de er ferdige. Sil av vannet.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med kokespray.
- 3I en kjele, smelt smør over middels varme. Kok opp selleri og løk i smøret til de er møre, og rør jevnlig. Rør inn suppe, melk og ost. La det koke under omrøring til osten smelter.
- 4I en stor bolle, bland sammen nudlene, ostesausen, gulrøtter, sopp, kylling, salt og pepper. Fordel blandingen jevnt i den forberedte ildfaste formen. Strø over brødsmuler.
- 5Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til retten er gjennomvarm.