Bucatini med smørristet tomatsaus

Bucatini med smørristet tomatsaus

oppskrift på bucatini med smørstekt tomatsaus. enkel, rask og velsmakende rett perfekt for en smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 boks (28 gram) hele hermetiske tomater
  • 8 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • 2 ansjovisfileter i olje
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, i små biter
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak, pluss mer til servering
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 340 gram bucatini eller spaghetti
  • Finrevet Parmesanost (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Kombiner tomater (knus dem med hendene), hvitløk, ansjos, smør og 1/2 teskje rød pepperflak i en ildfast form på 33x23 cm; krydre med salt og svart pepper. Stek, og rør om halvveis, til hvitløken er veldig myk og blandingen er jammy, ca. 35–40 minutter. Bruk en potetstapper eller gaffel til å mose for å bryte opp hvitløken og tomatene. I mellomtiden koker du pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, og rører av og til, til den er al dente. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen og tilsett tomatsausen og kokevannet. Kok opp på middels høy varme, og rør om til sausen dekker pastaen, ca. 3 minutter. Server med revet parmesan og mer rød pepperflak på toppen. FORBERED: Tomatsausen kan lages 4 dager i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før blanding med pasta.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Kombiner tomater (knus dem med hendene), hvitløk, ansjos, smør og 1/2 teskje rød pepperflak i en 33x23 cm stor ildfast form; krydre med salt og svart pepper. Stek, og rør om halvveis, til hvitløken er veldig myk og blandingen er jammy, ca. 35–40 minutter. Bruk en potetstapper eller gaffel til å mose for å bryte opp hvitløken og tomatene.
  3. 3I mellomtiden koker du pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, og rører av og til, til den er al dente. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet.
  4. 4Ha pastaen tilbake i kjelen og tilsett tomatsausen og kokevannet. Kok opp på middels høy varme, og rør om til sausen dekker pastaen, ca. 3 minutter. Server med revet parmesan og mer rød pepperflak på toppen.
  5. 5FORBERED: Tomatsausen kan lages 4 dager i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før blanding med pasta.