Englehårspasta med sitron, grønnkål og pekannøtter

Englehårspasta med sitron, grønnkål og pekannøtter

Lett og frisk oppskrift på angel hair pasta med sitron, grønnkål og pekannøtter. Perfekt for en smakfull og sunn middag på sommeren eller helåret.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp pecannøtter
  • 2. 1 pund angel hair-pasta
  • 3. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, delt
  • 4. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 1/2 teskje tørkede chili flakes
  • 6. 1/2 pund grønnkål, stilker fjernet og hakket
  • 7. Skall av 1 sitron
  • 8. Saften av 1 sitron
  • 9. 8 basilikumblader, revet
  • 10. 2 teskjeer kosher salt
  • 11. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 12. 4 spiseskjeer revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 11. Rist pecans i en tørr non-stick panne over middels varme i 3 minutter til de er duftende. Fjern fra pannen og hakk dem opp. Sett til side. Tilsett 1 teskje salt i en kjele med vann og kok opp. Kok pastaen i 1 minutt mindre enn det pakkingen anbefaler.
  2. 2Mens pastaen koker, varm opp 1/4 kopp olivenolje over middels høy varme i en stor non-stick panne til den glitrer. Tilsett hvitløk og chili flakes, og rør i 30 sekunder til det dufter. Tilsett grønnkål og sitronskall, og kok i ytterligere 2 minutter. Rør forsiktig slik at grønnkålen ikke faller ut av pannen.
  3. 3Tilsett pastaen, resten av olivenoljen, sitronsaften, basilikum, salt og pepper. Vend alt godt sammen slik at det blir jevnt dekket.
  4. 4Fordel pastaen på tallerkener. Strø over pecans og revet parmesanost.