Krabbekasserolle

Krabbekasserolle

Lær hvordan du lager en enkel og deilig crab casserole. Perfekt for sjømatelskere som vil ha en smakfull forrett eller hovedrett med krabbe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp urtemoset potetpuré
  • 1 kopp provolonost (revet)
  • 1 kopp mozzarellaost (revet)
  • 2 teskjeer grønne purreløk (fritert)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 spiseskjeer sjalottløk (hakket)
  • 1 spiseskje hvitløksfedd (hakket)
  • 1/4 kopp gulrot (delt i små terninger)
  • 1/4 kopp selleri (delt i små terninger)
  • 1 kopp gul mais
  • 4 spiseskjeer tørr hvitvin
  • 2 kopper hummerkraft
  • 2 kopper piskefløte
  • 6 teskjeer fersk persille (finhakket)
  • Etter smak, kosher salt
  • Etter smak, hvit pepper (kvernet)
  • 900 gram lump crabmeat (renset, drenert, skallet fjernet)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Surr shallot, hvitløk, gulrot, selleri og gul mais i oljen til de er møre; ikke la det bli brunt. Tilsett hvitvin og la det koke inn til nesten tørr, deretter hummerkraft og kremfløte. La det koke inn til det er redusert til omtrent halvparten og har en litt tykk konsistens. Fjern fra varmen. Vend inn hakket persille; smak til med salt og pepper. Tilsett krabbekjøtt og bland godt. I seks små, ugreiste ildfaste former, pip en liten porsjon potetmos i bunnen. Fordel fyllet jevnt over potetene i formene. Topp med revet ost.
  2. 2Stek i ovn ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 8 minutter; ta ut og pynt med stekte purreløk.