
Gnocchi med krydret tomatsaus
Lær hvordan du lager deilige gnocchi med en spicy tomatsaus. En enkel og smakfull rett perfekt for både hverdag og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ½ pund russetpoteter (ca. 4 stk.)
- 2. 1 egg
- 3. 1 teskje salt
- 4. En klype nyrevet muskatnøtt
- 5. 1 til 1 ½ kopp hvetemel
- 6. ¼ kopp revet Parmesan, pluss mer til servering
- 7. Krydret tomatsaus, oppskrift følger
- 8. En håndfull ferske basilikumblader (ca. ¼ kopp), til pynt
- 9. 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 10. 1 middels stor gul løk, grovhakket i jevne biter
- 11. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 12. 1 teskje tørket oregano
- 13. 1 teskje rød chili flakes
- 14. 2 ss tomatpuré
- 15. ½ kopp rødvin
- 16. 1 teskje kosher salt
- 17. Nykvernet svart pepper
- 18. 2 bokser á 28 unser hele plommetomater
- 19. 2 ss rødvinseddik
- 20. ¼ til ½ kopp revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Stek potetene i en ovn på 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) til de er møre. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrap ut innmaten og kjør den gjennom en presse for å fjerne eventuelle klumper.
- 3I en liten bolle blandes egg, salt og muskatnøtt.
- 4På en lett melet arbeidsflate danner du en haug av potetene, og lager en fordypning i midten.
- 5Hell i eggeblandingen, og bruk fingrene eller en gaffel til å blande eggene inn i potetene, arbeid fra utsiden og inn mot midten for å unngå å ødelegge "vollgraven".
- 6Når eggene er omtrent halvveis blandet inn, begynner du å drysse litt mel og ost over potetene, og knar forsiktig videre, slik at deigen samler seg. Tilsett mer mel etter behov for å oppnå en elastisk deig.
- 7Når deigen ikke lenger er klissete, er den ferdig. Det er viktig å ikke overarbeide deigen, da dette kan utvikle gluten og gi en tett tekstur.
- 8Arbeid raskt og lett for å få luftige, lette gnocchi.
- 9Dryss mel på arbeidsflaten og rull ut en fjerdedel av deigen til en lang remse ca. 2,5 cm tykk.
- 10Skjær i biter på størrelse med tommelen, og legg dem til side, vend dem i litt mel for å unngå at de kleber seg sammen.
- 11Gjenta med resten av deigen.
- 12Bruk baksiden av en gaffel til å forsiktig rulle hver gnocchi over tennene, ved å trykke lett med tommelen, slik at gnocchien faller av gaffelen.
- 13Kok gnocchien i en stor kjele med saltet vann til de flyter opp til overflaten. Når de flyter, er de ferdige.
- 14Ta dem opp med en hullsleiv og vend umiddelbart i krydret tomatsaus.
- 15Pynt med riflete basilikum og ekstra ost.
- 16---
- 17I en stor sauskjele, over middels høy varme, tilsett olivenolje.
- 18Ha i løk og la det surre til det er mykt, ca. 3 minutter.
- 19Tilsett hvitløk og la det surre til det dufter godt.
- 20Rør inn oregano, chiliflak og tomatpuré, og la det blande seg godt. La tomatpureen koke inn i blandingen, ca. 1 minutt.
- 21Hell i rødvin og la det koke til nesten all væsken har fordampet.
- 22Smak til med kosher-salt, pepper og tomater. Bruk bakkant av en skje til å knuse tomatene.
- 23Kok opp, og la det småkoke i ca. 20 minutter.
- 24Smak til sausen med rødvinseddik, ost og eventuelt mer salt og pepper.
- 25Ønsker du en jevnet saus, kan du bruke en stavmikser for å purere den, eller la den være chunky.
- 26Server med gnocchi.