Gnocchi med krydret tomatsaus

Gnocchi med krydret tomatsaus

Lær hvordan du lager deilige gnocchi med en spicy tomatsaus. En enkel og smakfull rett perfekt for både hverdag og helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ½ pund russetpoteter (ca. 4 stk.)
  • 2. 1 egg
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. En klype nyrevet muskatnøtt
  • 5. 1 til 1 ½ kopp hvetemel
  • 6. ¼ kopp revet Parmesan, pluss mer til servering
  • 7. Krydret tomatsaus, oppskrift følger
  • 8. En håndfull ferske basilikumblader (ca. ¼ kopp), til pynt
  • 9. 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 10. 1 middels stor gul løk, grovhakket i jevne biter
  • 11. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 12. 1 teskje tørket oregano
  • 13. 1 teskje rød chili flakes
  • 14. 2 ss tomatpuré
  • 15. ½ kopp rødvin
  • 16. 1 teskje kosher salt
  • 17. Nykvernet svart pepper
  • 18. 2 bokser á 28 unser hele plommetomater
  • 19. 2 ss rødvinseddik
  • 20. ¼ til ½ kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Stek potetene i en ovn på 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) til de er møre. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrap ut innmaten og kjør den gjennom en presse for å fjerne eventuelle klumper.
  3. 3I en liten bolle blandes egg, salt og muskatnøtt.
  4. 4På en lett melet arbeidsflate danner du en haug av potetene, og lager en fordypning i midten.
  5. 5Hell i eggeblandingen, og bruk fingrene eller en gaffel til å blande eggene inn i potetene, arbeid fra utsiden og inn mot midten for å unngå å ødelegge "vollgraven".
  6. 6Når eggene er omtrent halvveis blandet inn, begynner du å drysse litt mel og ost over potetene, og knar forsiktig videre, slik at deigen samler seg. Tilsett mer mel etter behov for å oppnå en elastisk deig.
  7. 7Når deigen ikke lenger er klissete, er den ferdig. Det er viktig å ikke overarbeide deigen, da dette kan utvikle gluten og gi en tett tekstur.
  8. 8Arbeid raskt og lett for å få luftige, lette gnocchi.
  9. 9Dryss mel på arbeidsflaten og rull ut en fjerdedel av deigen til en lang remse ca. 2,5 cm tykk.
  10. 10Skjær i biter på størrelse med tommelen, og legg dem til side, vend dem i litt mel for å unngå at de kleber seg sammen.
  11. 11Gjenta med resten av deigen.
  12. 12Bruk baksiden av en gaffel til å forsiktig rulle hver gnocchi over tennene, ved å trykke lett med tommelen, slik at gnocchien faller av gaffelen.
  13. 13Kok gnocchien i en stor kjele med saltet vann til de flyter opp til overflaten. Når de flyter, er de ferdige.
  14. 14Ta dem opp med en hullsleiv og vend umiddelbart i krydret tomatsaus.
  15. 15Pynt med riflete basilikum og ekstra ost.
  16. 16---
  17. 17I en stor sauskjele, over middels høy varme, tilsett olivenolje.
  18. 18Ha i løk og la det surre til det er mykt, ca. 3 minutter.
  19. 19Tilsett hvitløk og la det surre til det dufter godt.
  20. 20Rør inn oregano, chiliflak og tomatpuré, og la det blande seg godt. La tomatpureen koke inn i blandingen, ca. 1 minutt.
  21. 21Hell i rødvin og la det koke til nesten all væsken har fordampet.
  22. 22Smak til med kosher-salt, pepper og tomater. Bruk bakkant av en skje til å knuse tomatene.
  23. 23Kok opp, og la det småkoke i ca. 20 minutter.
  24. 24Smak til sausen med rødvinseddik, ost og eventuelt mer salt og pepper.
  25. 25Ønsker du en jevnet saus, kan du bruke en stavmikser for å purere den, eller la den være chunky.
  26. 26Server med gnocchi.