
Spaghetti med ramsløk
oppskrift på spaghetti med ramsløk, en smakfull og enkel rett perfekt for vår og sommer. lær hvordan du lager denne deilige pastaretten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 unser spaghetti
- Kosher salt
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 bunt(er) med ramsløk (ca. 18 unser), grønne blader og hvite stilker adskilt, de grønne bladene revet i 5 cm store biter, stilkene tynne skivet
- Nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp finrevet Parmesanost, pluss mer, skåret i tynne skiver til servering
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- 2 sitroner, delt i to, til servering
Fremgangsmåte
- 1Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, og rør av og til, til den er al dente. I mellomtiden varmer du smør og olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett ramsløkbuljong; krydre med salt og pepper. Kok, og rør av og til, til den er gjennomsiktig og myk, ca. 4 minutter. Når pastaen nesten er ferdig, tilsetter du ramsløksbladene til buljongen og vender det forsiktig sammen. Sil av pastaen, og spar 1 1/2 kopp av kokevannet. Tilsett pastaen i stekepannen sammen med 1/2 kopp av kokevannet; vend det forsiktig sammen. Kok, og rør ofte, og tilsett mer kokevann etter behov, til en tykk, blank saus dekker pastaen. Rør inn revet Parmesan og sitronskall, krydre med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen. Fordel i serveringsskåler, topp med shavet Parmesan, og server med sitronhalvdelene.