Hvetetortillas

Hvetetortillas

Lær hvordan du lager deilige mel tortillas hjemme. Perfekt til taco, wraps og burritos. Enkelt og rask oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 2. Liten halv kopp vegetabilsk fett (3 1/2 unser)
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 1 kopp varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1I en kraftig mikserbolle legger du melet, fettstoffet og saltet. Pisk med flatpiskeren til det blir smuldrete, omtrent 3 til 5 minutter. Med mikseren i gang, tilsett gradvis det varme vannet og fortsett å blande til deigen er glatt, ca. 3 minutter. Del deigen i 3 deler. Rull hver del til en ball og legg dem på et bakepapirkledd eller melet underlag. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la hvile ved romtemperatur i minst 15 minutter eller opptil én time. Kutt ut åtte 12-tommers kvadrater av vokspapir eller bakepapir for å stable tortillalefsene. På et lett melet underlag, kjevle hver ball til en 10-tommers sirkel, og legg dem på et papirkvadrat. Stabl dem på et bakebrett eller fat og oppbevar i kjøleskapet til det er tid for å koke. Uoppvarmede tortillalefser kan oppbevares i kjøleskapet, godt innpakket med papirskiver mellom lagene, i opptil 2 dager. For å koke, varm opp en tørr takke eller en 30 cm stor stekepanne på middels varme. Forsiktig, fjern papiret og kok tortillalefsene, én om gangen, til de er puffete og lett brune, ca. 30 til 45 sekunder på hver side. La dem avkjøle litt på et fat med et kjøkkenhåndkle. Server dem innpakket i et håndkle for å holde varmen, eller pakk dem godt inn og oppbevar i kjøleskapet eller fryseren til bruk i quesadillas eller andre retter.