
Ultimate Flax Pizzabunn
Lær hvordan du lager en sunn og sprø flax pizza crust med vår enkle oppskrift. Perfekt for raske middager og helsebevisste. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 7 fluid ounces vann
- 2. 1 1/4 teskjeer tørrgjær
- 3. 1 teskje honning
- 4. 1 kopp brødmel
- 5. 3/4 kopp sammalt hvete
- 6. 1/2 kopp linfrømel
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Bland vann, gjær og honning sammen i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok; la det stå til gjæren er oppløst, ca. 5 minutter.
- 22. Bland hvetemel, sammalt hvete, linfrømel og salt i en bolle. Tilsett melblandingen og olivenolje i gjærblandingen. Bland på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til høy og elt i ytterligere 5 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la den heve på et lunt sted til deigen har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
- 33. Overfør deigen til en oljet arbeidsflate som er omtrent like stor som pizzapannen. Flat ut deigen med oljete hender ved å trykke den i midten og arbeide ut mot kantene til deigen er flatet ut til størrelsen på pizzapannen.
- 44. Smør pizzapannen med olje og snu den opp ned over deigen. Løft opp arbeidsflaten og pizzapannen og snu hele stabelen slik at deigen ender opp på pizzapannen. Hvis deigen ikke løsner med en gang, kan du bare legge den ned igjen, og deigen skal falle på plass på pizzapannen innen 5 minutter. Dra kantene av deigen ut til kanten av pizzapannen; la den hvile i 10 minutter.