Plomme- og aprikospuffpastryterter

Plomme- og aprikospuffpastryterter

Lær hvordan du lager deilige plum and apricot puff pastry tarts. En enkel oppskrift perfekt for sommerens frukt og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 stk. vaniljestang på 1 tomme, delt på langs
  • 2. 1 ss sukker
  • 3. En klype kanel
  • 4. 225 g frossen butterdeigplate, tint
  • 5. 2 plommer, skåret i 0,6 cm tykke skiver
  • 6. 2 ferske aprikoser, skåret i 0,6 cm tykke skiver
  • 7. 3 ss aprikosmarmelade, smeltet, silt og holdt varm
  • 8. Vaniljeis som tilbehør, om ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. 22. Skrap ut frøene fra vaniljestangen med en kniv over en liten bolle, kast stangen, og rør inn sukker og kanel.
  3. 33. På en lett melet overflate kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kutt ut to rektangler på 15 x 13 cm. Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett, og brett inn kantene på alle sider for å danne en 1,5 cm bred ramme, med hjørnene ufoldet. Form spisser i hjørnene ved å vri endene og trykke dem forsiktig ned på stekebrettet. På deigen legg plomme- og aprikosbiter, overlappende litt, i rader, og strø over sukker og kanel.
  4. 44. Stek tarta midt i ovnen til de er gyldne, ca. 20–25 minutter. Avkjøl tarta på en rist, og pensle med syltetøy.
  5. 55. Server tarta varm med iskrem.