Plomme- og aprikospuffpastryterter
Lær hvordan du lager deilige plum and apricot puff pastry tarts. En enkel oppskrift perfekt for sommerens frukt og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 stk. vaniljestang på 1 tomme, delt på langs
- 2. 1 ss sukker
- 3. En klype kanel
- 4. 225 g frossen butterdeigplate, tint
- 5. 2 plommer, skåret i 0,6 cm tykke skiver
- 6. 2 ferske aprikoser, skåret i 0,6 cm tykke skiver
- 7. 3 ss aprikosmarmelade, smeltet, silt og holdt varm
- 8. Vaniljeis som tilbehør, om ønskelig
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader.
- 22. Skrap ut frøene fra vaniljestangen med en kniv over en liten bolle, kast stangen, og rør inn sukker og kanel.
- 33. På en lett melet overflate kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kutt ut to rektangler på 15 x 13 cm. Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett, og brett inn kantene på alle sider for å danne en 1,5 cm bred ramme, med hjørnene ufoldet. Form spisser i hjørnene ved å vri endene og trykke dem forsiktig ned på stekebrettet. På deigen legg plomme- og aprikosbiter, overlappende litt, i rader, og strø over sukker og kanel.
- 44. Stek tarta midt i ovnen til de er gyldne, ca. 20–25 minutter. Avkjøl tarta på en rist, og pensle med syltetøy.
- 55. Server tarta varm med iskrem.