Sjokoladeknapp-kaffe-kake

Sjokoladeknapp-kaffe-kake

oppskrift på en deilig kaffe kake med sjokoladeknapp og kremet tekstur, perfekt til kaffen eller som dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Smørefritt vegetabilsk spray
  • 2 store eggehviter (1/4 kopp)
  • 1/3 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • En klype salt
  • 1 1/2 kopper grovhakkede valnøtter
  • 1 1/4 kopper mini sjokoladeknapper, delt
  • 2 kopper kakehvetemel
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 3 store egg
  • 3/4 kopp rømme
  • 3/4 kopp melis
  • 2 spiseskjeer rømme

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Smør og mel en 25 cm rund kakeform, og spray den deretter med non-stick spray. Bland eggehviter, brunt sukker og salt i en bolle. Bland inn valnøtter og 1/4 kopp sjokoladeknapper. Sikt mel, salt, bakepulver og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er godt blandet. Pisk inn eggene ett om gangen. Rør inn melblandingen i fire omganger, vekselvis med rømme i tre omganger, begynn og avslutt med melblandingen. Rør inn 1 kopp sjokoladeknapper. Hell røren i formen og jevn ut toppen. Fordel valnøttblandingen jevnt over. Stek kaken til en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren, ca. 1 time. Avkjøl i formen på en rist i 10 minutter. Vend kaken ut av formen og legg den på en rist; snu den opp ned slik at valnøttene er øverst. Avkjøl. (Kan lages én dag i forveien. Pakk inn i plastfolie.)
  2. 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Smør og mel en 25 cm rund kakeform, og spray den med non-stick spray. Bland eggehviter, brunt sukker og salt i en bolle. Bland inn valnøtter og 1/4 kopp sjokoladeknapper.
  3. 3Sikt mel, salt, bakepulver og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er godt blandet. Pisk inn eggene ett om gangen. Rør inn melblandingen i fire omganger, vekselvis med rømme i tre omganger, begynn og avslutt med melblandingen. Rør inn 1 kopp sjokoladeknapper.
  4. 4Hell røren i formen og jevn ut toppen. Fordel valnøttblandingen