
Tranebær- og cashewjumbles
oppskrift på cranberry cashew jumbles, sprø småkaker med tørket tranebær og cashewnøtter. perfekt til helgen eller som gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp godt pakket brunt sukker
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1/2 kopp rømme
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 3/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1 kopp hakkede saltede cashewnøtter
- 5 unser hakkede tørkede tranebær
- 1 1/2 kop konfettersukker
- 3 spiseskjeer appelsinjuice
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2I en stor blandingsbolle, kombiner brunt sukker og smør. Pisk på middels hastighet til det er kremaktig. Tilsett rømme, egg og vanilje. Fortsett å piske til alt er godt blandet. I en separat bolle, bland mel, bakepulver og natron. Tilsett melet litt etter litt i melblandingen, og bland godt. Rør inn cashewnøtter og tranebær. Sett deigen med en teskje på ugredd stekeplate, med 5 cm mellomrom. Stek i 10 til 12 minutter, eller til de er lett gyldne. La dem avkjøle helt.
- 3Glasur: Rør sammen melis og appelsinjuice i en liten bolle. Drypp over de avkjølte småkakene.