Hasselnøtt havregrynkjeks
Lær hvordan du lager deilige hasselnøtt havregryn kjeks med denne enkle oppskriften. Perfekt som sunn snack eller dessert, ferdig på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 2. 1 kopp pakket gyllenbrunt sukker
- 3. 1 egg
- 4. 1 spiseskje revet appelsinskall
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 1 kopp hvetemel
- 7. 1/2 teskje bakepulver
- 8. 1/2 teskje malt kanel
- 9. 1/4 teskje salt
- 10. 3 kopper gammeldags havregryn
- 11. 3/4 kopp hakkede ristet hasselnøtter
- 12. 1/2 kopp tørkede currants
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør to bakepapirkledde stekebrett. Med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Pisk inn egg, appelsinskall og vanilje. Bland mel, bakepulver, kanel og salt i en middels stor bolle. Tilsett dette i smørblandingen; bland godt. Rør inn havregryn, nøtter og currants. Ta deigen med en skje i runde spiseskjeer, form til 3,8 cm store kuler og legg dem på de forberedte stekebrettene, med 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 20 minutter. Overfør småkakene til avkjølingsrist, la dem avkjøle. Oppbevar i lufttett beholder.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Smør to bakepapirkledde stekebrett. Med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Pisk inn egg, appelsinskall og vanilje. Bland mel, bakepulver, kanel og salt i en middels stor bolle. Tilsett dette i smørblandingen; bland godt. Rør inn havregryn, nøtter og currants.
- 33. Ta deigen med en skje i runde spiseskjeer, form til 3,8 cm store kuler og legg dem på de forberedte stekebrettene, med 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 20 minutter. Overfør småkakene til avkjølingsrist, la dem avkjøle. Oppbevar i lufttett beholder.