Hasselnøtt havregrynkjeks

Hasselnøtt havregrynkjeks

Lær hvordan du lager deilige hasselnøtt havregryn kjeks med denne enkle oppskriften. Perfekt som sunn snack eller dessert, ferdig på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 2. 1 kopp pakket gyllenbrunt sukker
  • 3. 1 egg
  • 4. 1 spiseskje revet appelsinskall
  • 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 1 kopp hvetemel
  • 7. 1/2 teskje bakepulver
  • 8. 1/2 teskje malt kanel
  • 9. 1/4 teskje salt
  • 10. 3 kopper gammeldags havregryn
  • 11. 3/4 kopp hakkede ristet hasselnøtter
  • 12. 1/2 kopp tørkede currants

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør to bakepapirkledde stekebrett. Med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Pisk inn egg, appelsinskall og vanilje. Bland mel, bakepulver, kanel og salt i en middels stor bolle. Tilsett dette i smørblandingen; bland godt. Rør inn havregryn, nøtter og currants. Ta deigen med en skje i runde spiseskjeer, form til 3,8 cm store kuler og legg dem på de forberedte stekebrettene, med 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 20 minutter. Overfør småkakene til avkjølingsrist, la dem avkjøle. Oppbevar i lufttett beholder.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Smør to bakepapirkledde stekebrett. Med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Pisk inn egg, appelsinskall og vanilje. Bland mel, bakepulver, kanel og salt i en middels stor bolle. Tilsett dette i smørblandingen; bland godt. Rør inn havregryn, nøtter og currants.
  3. 33. Ta deigen med en skje i runde spiseskjeer, form til 3,8 cm store kuler og legg dem på de forberedte stekebrettene, med 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 20 minutter. Overfør småkakene til avkjølingsrist, la dem avkjøle. Oppbevar i lufttett beholder.