Mini-Doughnuts

Mini-Doughnuts

Lær hvordan du lager deilige mini-doughnuts hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snack eller dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk fett, pluss mer til dypsteking
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 stort egg
  • 1/2 kopp hermetisert kondensert melk
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper usaltet hvetemel, pluss mer etter behov
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 3/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • En klype malt mace
  • 1/2 teskje fint salt
  • 3/4 kopp sukker, eller 3/4 kopp sukker blandet med 2 teskjeer malt kanel, eller siktet melis
  • Bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt 2 spiseskjeer fett i en liten kjele. Sett til side for å avkjøle litt, men la det forbli flytende.
  2. 2I en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, pisk sukker og smeltet fett sammen på middels hastighet. Tilsett egget og pisk godt. Tilsett den kondenserte melken og vaniljen, og fortsett å piske til blandingen er lys, ca. 2 minutter.
  3. 3Sikt mel, bakepulver, muskat, mace og salt i en middels bolle. Tilsett melblandingen i eggeblandingen på lav hastighet til det akkurat er blandet. Konsistensen på deigen vil være myk og løs. Hell deigen ut av bollen på et stort stykke plastfolie og pakk den godt inn. Sett i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.
  4. 4Kjevle ut den kalde deigen på et lett melet arbeidsbord til den er ca. 1/2 tomme tykk. Dypp kantene på en 2-tommers rund utstikker i mel og stikk ut sirkler av deigen. Legg de utstikkede sirklene på et bakepapirkledd stekebrett.
  5. 5Varm opp ca. 5 cm fett i en stor, tykkbunnsgryte over middels varme til en dypfriteringstermometer viser 190°C (375°F). Legg et stort fat med tørkepapir klar.
  6. 6Arbeid i porsjoner, og fritér donutsene, snu dem en gang, til de er gyldenbrune, ca. 2 minutter. Overfør donutsene fra oljen med en hullsleiv eller skummer til det forberedte fatet. La dem avkjøle. Gjenta med resten av deigen, og pass på at oljen kommer opp i riktig temperatur mellom hver batch.
  7. 7For jellyfylte donuts: Fyll en sprøytepose med en glatt tipp med bringebærsyltetøy. La donutsene avkjøle litt. Lag en liten åpning med sprøytehodet og fyll forsiktig hver donut med litt syltetøy. Dryss med sukker etter ønske. Server varme eller i romtemperatur.
  8. 8For sukkerdekte donuts: Rull donutsene i sukker eller kanel-sukker mens de fortsatt er varme. For donuts dekket med melis, la donutsene avkjøle helt før de rulles i melis.