Langtidskokt gratinerte poteter

Langtidskokt gratinerte poteter

oppskrift på deilige scalloped poteter laget i slow-cooker. enkel, kremet og perfekt for hele familien. prøv denne smakfulle retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 195 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp kremfløte
  • 3/4 kopp kyllingkraft med lavt natriuminnhold
  • 4 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje ferske timianblader, lett hakket
  • 2 1/2 pund Idaho-poteter, skrelt og skåret i ca. 3 mm tykke skiver (ca. 5 poteter)
  • 6 unser revet Gruyère-ost (ca. 2 kopper)
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Gni innlegget i en 6-liters saktekomfyr lett med smøret i bunnen og opp til 2 tommer opp på sidene.
  2. 2Visp sammen fløte, buljong, mel og timian i et målebeger på 2 kopper.
  3. 3Fordel en tredjedel av de skivede potetene i et jevnt lag med litt overlapping i bunnen av innlegget. Strø en tredjedel av Gruyère over potetene, og tilsett 3/4 teskje salt og et jevnt dryss av svart pepper. Hell en tredjedel av fløte- og melblandingen jevnt over laget. Gjenta med to nye lag av poteter, Gruyère, salt, pepper og fløteblanding.
  4. 4Trykk potetene godt ned for å sikre at de er dekket av væsken. Dekk til saktekomfyren, og kok på høy varme til potetene er møre og væsken har tyknet, ca. 4 1/2 til 5 timer. Fjern lokket, og la potetene hvile i 15 minutter. (Saften kan virke tynn i starten, men den vil tykne etter hvert som den står.)