
Grillet brødterte med fersk frukt
Lær hvordan du lager en deilig grillet brødpudding med fersk frukt. Perfekt for en dessert eller søt frokost, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 modne fersken, kjernet og skåret i skiver
- 1 pint bringebær
- 2 spiseskjeer lyst brunt sukker, pakket
- 1/2 brød av brioche (omtrent 8 unser brød)
- 2 kopper halvt og halvt
- 2 kopper kremfløte
- en klype salt
- 1 vaniljestang, delt på langs
- 6 egg
- 1 kopp sukker
- melis (konfekt-sukker)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland sammen fersken, bringebær og brunt sukker. La det stå og trekke.
- 3Forvarm grillen. Skjær brødet i skiver. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen til de er lett gyldne, ca. 10 minutter. Pass på så de ikke blir for brune; la dem avkjøle.
- 4I en kjele varmer du opp melk, fløte, salt og vaniljestang over middels varme, og rører av og til for å unngå at blandingen brenner seg fast eller brenner i bunnen. Når blandingen når en rask småkoking (ikke la den koke over), slår du av varmen. La den trekke i 10 til 15 minutter.
- 5I en stor bolle blander du egg og sukker. Rør kontinuerlig og tilsett den varme melk- og fløteblandingen gradvis. Sil over i en stor, lav bolle for å jevne ut blandingen og fjerne vaniljestangen.
- 6Dypp de ristede brødskivene i eggeblandingen, og la dem trekke til de er godt absorbert. Vend på brødskivene av og til for jevn gjennomtrekk.
- 7Legg skivene på grillen og stek i ca. 5 minutter på hver side. Server varme eller kalde, drysset med melis.