
3-ingredienser mørk sjokolade peppermyntebark
Lær hvordan du lager enkel og deilig mørk sjokolade peppermynte bark med bare tre ingredienser. Perfekt som gave eller til julens dessertbord.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 12 unser mørk sjokolade av høy kvalitet, grovhakket
- 1/2 teskje peppermynteekstrakt
- 5 pepperkaker, grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Dekk et bakepapir på et stekebrett. Sett en dobbel kjele eller en varmebestandig bolle over en liten kjele med vann og varm opp til lavt småkoke. Ha sjokoladen i bollen og rør forsiktig til den er helt smeltet. Ta av varmen og rør inn peppermynteekstrakt. Hell sjokolademassen på det forberedte stekebrettet og jevn ut med en slikkepott eller tresleiv. Strø umiddelbart over knuste pepperkakespiker og trykk lett for å få det til å feste. Sett i fryseren til det er stivnet, ca. 5 minutter. Bryt i biter og server.
- 2Dekk et bakepapir på et stekebrett. Sett en dobbel kjele eller en varmebestandig bolle over en liten kjele med vann og varm opp til lavt småkoke. Ha sjokoladen i bollen og rør forsiktig til den er helt smeltet. Ta av varmen og rør inn peppermynteekstrakt.
- 3Hell sjokolademassen på det forberedte stekebrettet og jevn ut med en slikkepott eller tresleiv. Strø umiddelbart over knuste pepperkakespiker og trykk lett for å få det til å feste.
- 4Sett i fryseren til det er stivnet, ca. 5 minutter. Bryt i biter og server.
- 5Forberedelsestid: Kan lages opptil 7 dager i forveien. Pakk godt inn og oppbevar i kjøleskapet.
- 6Kan lages opptil 7 dager i forveien. Pakk godt inn og oppbevar i kjøleskapet.