
Plum Cake "Tatin"
lær hvordan du lager en deilig plum cake tatin med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 6 ss usaltet smør (3/4 av en stikk), romtemperert, pluss litt ekstra til å smøre formen
- 2. 10 til 12 lilla "plomme" plommer, delt i to og uten stein
- 3. 1 ¾ kopper sukker, delt
- 4. 2 ekstra store egg, romtempererte
- 5. 1/3 kopp rømme
- 6. ½ ts revet sitronskall
- 7. ½ ts ren vaniljeekstrakt
- 8. 1 kopp pluss 2 ss hvetemel
- 9. ½ ts bakepulver
- 10. ¼ ts kosher salt
- 11. Melis sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23-centimeter rund paiform godt og legg plommene i formen med snittflaten ned.
- 22. Bland 1 kopp sukker og 1/3 kopp vann i en liten kjele og kok opp på høy varme til det får en varm ravfarge, ca. 180 grader Celsius på sukkermåler. Rør forsiktig i kjelen, men ikke rør med visp. Hell jevnt over plommene.
- 33. I mellomtiden, pisk sammen 6 spiseskjeer smør og resten av 3/4 kopp sukker i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, til det er lyst og luftig. Senk hastigheten og tilsett ett egg om gangen, og pisk godt mellom hver. Rør inn rømme, sitrusskall og vanilje, og bland til det er godt kombinert. Sikt sammen mel, bakepulver og salt, og tilsett det i smørblandingen på lav hastighet. Bland kun til det er akkurat kombinert.
- 44. Hell kakerøren jevnt over plommene og stek i 30–40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle i 15 minutter, før du snur den opp ned på et fat. Hvis en plomme sitter fast, løs den forsiktig ut og plasser den tilbake på toppen av kaken i mønsteret. Server kaken varm eller romtemperert, gjerne med melis strødd over.