
Poached Apples with Vanilla Yogurt
oppskrift på poached apples med vaniljeyogurt – en deilig og enkel dessert perfekt for høsten. sunn og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper fruktig rødvin (for eksempel Syrah eller Zinfandel)
- 3/4 kopp sukker
- 1/3 kopp fersk appelsinjuice
- 2 stykker med appelsinskall på 3x1 tommer (hvit pith fjernet)
- 1 stykke med sitronskall på 3x1 tommer (hvit pith fjernet)
- 1 kanelstang
- 1 hel stjerneanis
- 4 mellomstore Pink Lady-, Golden Delicious- eller Braeburn- epler, skrellet og kjernet
- 1 kopp gresk yoghurt med 2 % fett
- 1 1/2 ss honning
- 1 vaniljestang, delt på langs
Fremgangsmåte
- 1Kombiner vin, sukker, appelsinjuice, appelsinskall, sitronskall, kanelstang, stjerneanis og 2 kopper vann i en stor tykk gryte over middels varme. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett eplene; skru ned varmen og la det småkoke, av og til snu eplene, til de er møre når de stikkes med en skarp kniv, ca. 25–30 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre eplene til en tallerken og sett til side. Sil kokevæsken fra gryten over i en liten kjele, og kast eventuelle faste stoffer i silen. Sett kjelen over middels høy varme og la det småkoke, under omrøring av og til, til kokevæsken er sirupsaktig og redusert til omtrent ¾ kopp, ca. 10–15 minutter (sirupen vil tykne når den avkjøles). Bland yoghurt og honning i en liten bolle. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og rør inn; visp til yoghurtsausen er glatt og godt blandet. Fordel yoghurtsausen på tallerkener. Legg de varme eplene oppå. Hell over sirupen.
- 2Kombiner vin, sukker, appelsinjuice, appelsinskall, sitronskall, kanelstang, stjerneanis og 2 kopper vann i en stor tykk gryte over middels varme. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett eplene; skru ned varmen og la det småkoke, av og til snu eplene, til de er møre når de stikkes med en skarp kniv, ca. 25–30 minutter.
- 3Bruk en hullsleiv til å overføre eplene til en tallerken og sett til side. Sil kokevæsken fra gryten over i en liten kjele, og kast eventuelle faste stoffer i silen. Sett kjelen over middels høy varme og la det småkoke, under omrøring av og til, til kokevæsken er sirupsaktig og redusert til omtrent ¾ kopp, ca. 10–15