Poached Apples with Vanilla Yogurt

Poached Apples with Vanilla Yogurt

oppskrift på poached apples med vaniljeyogurt – en deilig og enkel dessert perfekt for høsten. sunn og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper fruktig rødvin (for eksempel Syrah eller Zinfandel)
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/3 kopp fersk appelsinjuice
  • 2 stykker med appelsinskall på 3x1 tommer (hvit pith fjernet)
  • 1 stykke med sitronskall på 3x1 tommer (hvit pith fjernet)
  • 1 kanelstang
  • 1 hel stjerneanis
  • 4 mellomstore Pink Lady-, Golden Delicious- eller Braeburn- epler, skrellet og kjernet
  • 1 kopp gresk yoghurt med 2 % fett
  • 1 1/2 ss honning
  • 1 vaniljestang, delt på langs

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner vin, sukker, appelsinjuice, appelsinskall, sitronskall, kanelstang, stjerneanis og 2 kopper vann i en stor tykk gryte over middels varme. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett eplene; skru ned varmen og la det småkoke, av og til snu eplene, til de er møre når de stikkes med en skarp kniv, ca. 25–30 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre eplene til en tallerken og sett til side. Sil kokevæsken fra gryten over i en liten kjele, og kast eventuelle faste stoffer i silen. Sett kjelen over middels høy varme og la det småkoke, under omrøring av og til, til kokevæsken er sirupsaktig og redusert til omtrent ¾ kopp, ca. 10–15 minutter (sirupen vil tykne når den avkjøles). Bland yoghurt og honning i en liten bolle. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og rør inn; visp til yoghurtsausen er glatt og godt blandet. Fordel yoghurtsausen på tallerkener. Legg de varme eplene oppå. Hell over sirupen.
  2. 2Kombiner vin, sukker, appelsinjuice, appelsinskall, sitronskall, kanelstang, stjerneanis og 2 kopper vann i en stor tykk gryte over middels varme. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett eplene; skru ned varmen og la det småkoke, av og til snu eplene, til de er møre når de stikkes med en skarp kniv, ca. 25–30 minutter.
  3. 3Bruk en hullsleiv til å overføre eplene til en tallerken og sett til side. Sil kokevæsken fra gryten over i en liten kjele, og kast eventuelle faste stoffer i silen. Sett kjelen over middels høy varme og la det småkoke, under omrøring av og til, til kokevæsken er sirupsaktig og redusert til omtrent ¾ kopp, ca. 10–15